Handballers Reehorst blinken uit tegen Fortuin/VVW

De mannen van trainer/coach Paul van Noesel overtroffen zichzelf en denderden letterlijk over VVW uit Wervershoof (NH) heen met een ongekende uitslag 29-15 tot gevolg.

Reehorst-Fortuin/VVW ( Hoofdklasse)

Het was alweer zo’n zes weken geleden dat de Edenaren de smaak van de overwinning hadden geproefd met als resultaat een penibele stand op de ranglijst, maar zaterdagavond viel alles op zijn plek. Reehorst opende aan de hand van topscorer Jos Boers (11x) ijzersterk, liet de bal goed rondgaan en wenste in de verdediging met een wederom uitblinkende Rene Looijs geen kadootjes aan de tegenstander uit te delen. De aanvallen werden uitstekend ondersteund door Paul Verhage, die per week sterker wordt en aan de cirkel Tim Lumenta, die aan de cirkel manwerk verricht en in de verdediging hard maar fair zijn taken uitvoert.
Na een ruststand van 12-8 voerde Reehorst het tempo nog wat op en konden de toeschouwers genieten van de ene na de ander prachtige aanval met o.m. Daniel Laverman en Martijn de Wit in de hoofdrol. Beiden werden door Robbert van Oel in staat gesteld op fraaie wijze te scoren, met name uit hoeken waren dat doelpunten om van te smullen.
Mike vd Berg ontwikkelde zich weer eens als een plaag voor de aanvallers van VVW en verhinderde dat de Noordhollanders ook maar een fatsoenlijke aanval konden opzetten.
Reehorst speelde echt als team, verkeert plotseling in een goede vorm en dat kan de komende weken wel eens doorslaggevend zijn als het gaat om het Hoofdklasseschap te behouden.

Topscorers: Jos Boers 11x, Paul Verhage 6x, Martijn de Wit en Daniel Laverman, 3x Robbert van Oel en Mike vd Berg 2x en Remco van Dijk en Bjorn vd Lee 1x

Daniel Laverman

Daniel Laverman had dit seizoen voor zichzelf een belangrijke rol toebedacht in de formatie van de trainers Paul van Noesel en John Thiele, maar dat pakte tot dusver dramatisch uit. Geplaagd door een voortdurende achillespeesblessure, soms gevolgd door een licht herstel, maar daarna toch weer terugvallend, speelde de 22 jarige Edenaar tot nu toe slechts enkele minuten en dan ook nog met pijn.
“ Ik wilde voor de Kerst al spelen maar fysiotherapeut Harry Heinebal en mijn beide trainers hielden mij aan de kant. Afgelopen donderdag heb ik Paul van Noesel verteld dat ik wilde spelen, maar daar moest hij eerst nog een nachtje over slapen. Ik heb zonder pijn gespeeld en de trainer wisselde mij steeds op tijd, want uit mijzelf kom ik er nooit uit. Ik krijg veel steun van mijn teamgenoten, met name Robbert van Oel helpt mij enorm. Het gesprek afsluitend laat Laverman uw verslaggever glimlachend weten: “Zeg maar dat de “verloren zoon” weer terug is”, waarvan dus akte.

Uitbreiding trainingsgroep voor de mannen van HV Reehorst

Kon trainer/coach Paul van Noesel een paar weken geleden het vroegere “kanon van Ede” Ger Prins begroeten (gisteren geblesseerd), de komende week zal er nog een linkshander bijkomen met de komst van Josha Sietsma. Eind vorig seizoen moest Sietsma stoppen ivm studiedrukte, maar Sietsma gaf deze week te kennen weer heel graag te willen handballen. Dat betekent dat Reehorst met het oog op het nadere slot van de competitie kan beschikken over een volwaardige selectie.