Handballers Reehorst beste start ooit na winst op Hellas

Voor de Edese handballiefhebbers is het smullen geblazen, want niet eerder in de historie van van deze club werden op dit niveau de eerste drie wedstrijden in volle winst omgezet.

Zaterdagavond werd medekoploper Hellas-2 uit Den Haag, in deze nog prille competitie aan de zegekar gebonden met de alleszeggende cijfers van 23-16

Reehorst kon voor de eerste keer een beroep doen op middenopbouwer Kevin Kettering, die in de zomer van eredivisieclub Swift naar Ede overkwam, maar door een enkelblessure nog moest toekijken.

De Edenaren begonnen toch wat nerveus aan de wedstrijd, speelde vooral in de aanval slordig, maar de verdediging stond als een huis met aan het hoofd natuurlijk Gerard Haalboom, die waar nodig de foutjes van zijn aanvallers goedmaakte. De ruststand van 11-6 gaf echter veel vertrouwen.

Bert Willemsen was de doelman van het tweede bedrijf en hij presteerde het om in het eerste kwartier van de tweede helft slechts twee doelpunten toe te staan en dat gaf meteen het manco bij de Hagenezen aan, te weinig schotkracht met name uit de tweede lijn.

Reehorst scoorde regelmatig, waarbij Jos Boers topscorer mocht worden met zeven doelpunten mede door goed aangeven van Jeff de Quay en Robbert van Oel.

Testfase

Waar de Edese formatie van trainer/coach Marco Meijeringh nu werkelijk staat zal de komende weken blijken, wanneer zij a.s. zondag eerst bij CSV in Castricum spelen, waar nog nooit gewonnen werd en daarna de absolute topper tegen Aalsmeer-3, waar vooral eredivisie ervaring de dienst uitmaakt en ook daar werd nooit een puntje mee naar huis genomen.
Trainer en spelers van Reehorst zijn er echter van overtuigd dat zij nog verder progressie kunnen maken en dat deze competitie er wel eens eentje kan worden in de sfeer van naar boven kijken. Het aantal toeschouwers groeit gestaag en dat het is zaak voor de Edenaren dit vast te houden.