Handballers Reehorst beperken verlies

De hernieuwde kennismaking met de landelijke Hoofdklasse is niet helemaal geworden wat de Edenaren hadden gehoopt. Een moeizame start kon niet voldoende worden weggewerkt in het Noordhollandse St Pancras.

Vrone-Reehorst 25-21

Na het behalen van het kampioenschap in de regioklasse werd de formatie van trainer Paul van Noesel geconfronteerd met diverse afzeggingen plus de transfer naar Swift Arnhem van Jeff de Quay. Van Noesel staat dan ook voor een fikse uitdaging dit team tijdig op de rails te krijgen.
Daar leek het zeker in het nerveuze begin van de wedstrijd niet op, want binnen no-time stond Reehorst met 3-0 achter en eigenlijk is de ploeg dat nooit meer te boven gekomen.
Paul van Noesel:”Ik heb gecoacht met de opdracht om vooral de “rode draad”van het spel op te pakken, maar dat mislukte jammerlijk. Te snel afronden, zonder echte kansen te creeren resulteerde in diverse breaks tegen en dan loop je voortdurend achter de feiten aan”.
Een ruststand van 14-10 betekent in het handbal dat je nog lang niet kansloos bent en onder aanvoering van Remco van Dijk, die een goede wedstrijd speelde, en de beide debutanten Paul Pintus en Paul Verhage leek het tij te keren. Met nog zeven minuten te spelen en een stand van 21-19 leek zelfs een gelijkspel nog binnen handbereik, maar op dat moment faalden de Edenaren door in overtalsituatie niet tot scoren te komen en zelfs nog twee break-outs tegen te krijgen.
Zaterdagavond a.s. spelen de Edenaren in de Reehorst tegen Hellas uit Den Haag aanvang 20.15 uur voorafgegaan door de dameswedstrijd Reehorst-UDI’96 uit Arnhem.

Topscorer was Jos Boers met 5 doelpunten en Paul Pintus met 4 stuks mag terugzien op een geslaagd debuut bij HV Reehorst.