Handballers nemen volle punten mee uit Den Haag

Het devies van coach Marco Meijeringh was vooraf duidelijk. Van dit ervaren team uit Den Haag moest weer eens een uitwedstrijd gewonnen worden. De start was voorzichtig van beide kanten, er werd zowel door Reehorst als door Hercules goed en stevig verdedigd. Het matige afronden van Reehorst door te gehaaste acties of het missen van kansen resulteerde in de lage score aan het eind van de eerste helft (11-8 in het voordeel van de thuisploeg).

Het goede keeperswerk van Gerard Haalboom in samenwerking met de degelijke verdediging met o.a. Tim Lumenta voor zich, maakte het in de tweede helft mogelijk voor Reehorst om dichterbij te kruipen. Na 15 minuten in de tweede helft was de 3 punten achterstand omgebogen tot een gelijkopgaande strijd. Wat gunstig uitpakte is dat Hercules door commentaar op de leiding, een groot deel van de tweede helft in ondertal stond. De aanval, onder leiding van Robbert van Oel en Jeff de Quay, profiteerde hier optimaal van. Met veel druk en beweging werden de vrije mensen gezocht en hier kon met name hoekspeler Remco van Dijk van profiteren. Van Dijk was met 13 doelpunten (waarvan 4 strafworpen) topscorer. De laatste fase van de wedstrijd zakte Hercules conditioneel wat weg, maar Reehorst vergat uit te lopen en de wedstrijd binnen te slepen. Door het harde werken van alle spelers werd de wedstrijd echter verdiend gewonnen en kon met veel plezier aan de terugrit worden begonnen.

Na dit weekend bezetten de mannen van HV Reehorst de derde plaats. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het relatief onbekende Zoetermeerse Gemini op het programma, dan kunnen de mannen laten zien dat ze in de top 3 thuis horen.