Handballers HV Reehorst hebben aan een helft voldoende tegen Hellas

Onder het toeziend oog van een aantal ex-eerste teamspelers denderden de mannen van trainer Paul van Noesel over een wel zeer jeugdig Hellas-2 uit Den Haag. Uitblinkers waren keeper Gerard Haalboom en aanvoerder Robbert van Oel met acht doelpunten topscorer van de Edenaren.

Reehorst-Hellas (hoofdklasse)

Reehorst startte overtuigend en kwam op 1-0 door Tim Lumenta goed aangespeeld op de cirkel, waarna de toeschouwers zich konden vergapen aan tal van reddingen van keeper Haalboom en het uitzonderlijk hoge scoringspercentage, want uit volgende 12 aanvallen werd niet minder tien keer het doel van de Hagenezen getroffen. Vrijwel alle spelers van de van Noesel brigade kwamen tot scoren met een opvallende rol voor Tim Lumenta die steeds op de goede plaats stond als de bal via de keeper of de lat terug kwam en die kansen uitstekend wist te benutten. Jos Boers scoorde twee keer achtereen en Martijn de Wit wist vanaf de lastige rechterhoek fraai te scoren.

dragende spelers

Was er de vorige week de nodige kritiek van de Edese trainer aan het adres van enkele dragende spelers, daar was nu geen sprake van. Aanvoerder Robbert van Oel nam zijn verantwoordelijkheid, knalde uit alle rangen en standen op het doel van de tegenstander en wist telkens weer zijn medespelers te bereiken, die daar dankbaar gebruik van maakten.
Na een ruststand van 14-4 ! werd de draad in de tweede helft snel weer opgepakt en na een kanonskogel van Jos Boers(15-4) in de eerste minuut, waren het van Oel en Paul Verhage die de aanvallen van Reehorst van de nodige impulsen voorzag. Aanwinst Paul Pintus toont zich een snelle leerling en gaat al heel goed mee in het spel van Reehorst. De laatste minuten waren voor Hellas, maar de wedstrijd was toen allang beslist. Eindstand 27-19.

Scores:

Robbert van Oel: 8 x
Jos Boers : 5 x
Remco van Dijk en Tim Lumenta 4x
Daniel Laverman en Paul Verhage 2x
Paul Pintus en Martijn de Wit 1x