Handbaljunioren winnen prachtige wedstrijd van UGHV (20-18)

Wat kan handbal toch mooi zijn, zo dacht ik na de wedstrijd van onze heren A jeugd en inwendig moest ik een traantje wegpinken, want wat hebben wij ons in deze wedstrijd helemaal leeggeknokt.

Wij hadden afgesproken een 6:0 verdediging te hanteren, met uitstappen en omdat de boys van UGHV hun kanonskogels op onze verdediging afvuurden, maar dat veelal over het doel deden konden wij profiteren en namen een nooitgedachte 10-4 voorsprong. Wouter was goed op schot en Sytse sleurde weer ouderwets aan het hele team. Yaniek (deze week door griep geveld) toonde zich een uitstekende motor op de M/O plaats en Sjoerd kwam steeds beter in zijn spel en zou een ongelofelijke tweede helft spelen.

Direct na rust kwam UGHV dan echt opzetten, overgangen, het ophalen van de hoeken het begon opeens te lopen bij de tegenstander en Reehorst moest toezien dat de stand gelijk getrokken werd, maar dat maakten bij ons team enorme krachten los. Remco kwam een paar keer door op de L/Hoek en zijn schoten resulteerden in reddingen van de keeper van UGHV , maar Sjoerd pikte die ballen stuk voor stuk op en scoorde aan de lopende band. Leon begon zich ook met het scoren bezig te houden, beet dapper door ondanks zijn pijnlijke knie en Elian pakte alles beet in de verdediging wat in zijn buurt kwam.

UGHV probeerde te forceren, maar zij hadden pech dat Jeffrey de beste wedstrijd van zijn handballeven zou keepen en de rebounds bleven naar Sjoerd gaan die vandaag alles wat hij raakte in goud zag veranderen. Hebben wij een nieuwe Jeff de Quay in huis?

De slotfase was hectisch, maar Reehorst wilde en kon deze wedstrijd niet meer verliezen.
UGHV staat nog steeds op de tweede plaats, maar Reehorst kijkt voorzichtig naar boven, na de beste wedstrijd van de afgelopen 1 ½ jaar.

Voor de wedstrijd hebben wij afgesproken dat de A boys mee gaan trainen met de heren senioren voorlopig op de dinsdag. Op naar de volgende wedstrijd… en….

Man of The Match is Sjoerd, en dat zal niemand willen betwijfelen.

Leo