Handbalbond is op zoek naar “talent”

Het NHV Oost en de Gelderse handbalverenigingen hebben deze week vergaderd over twee belangrijke onderwerpen:

1. Talentontwikkeling
2. De jongens A-B en C competitie

Het NHV heeft in samenwerking met diverse Arnhemse clubs de “handbalschool” Gelre opgericht. Het doel van deze school is om talentvolle spelers extra te trainen, zodat zij tot volledige ontwikkeling kunnen komen. In praktijk houdt dat in dat je na school, naar de trainingen wordt gebracht (dinsdagmiddag 15.00) en op zaterdagmorgen om 9.00-10.30 in Valkenhuizen. Voor oudere spelers gelden andere tijden. Overigens kun je ook alleen op de zaterdag trainen.

Het NHV is op zoek naar spelers van 10-12 jaar om daarmee naar de Nederlandse Kampioenschappen te gaan voor C teams. Oudere spelers gaan naar de NK voor B junioren etc.

Wat moet je daarvoor doen?

Op de eerste plaats ben je een soepel/lenig en vaardige speler(ster) en wil je veel trainen. Uiteraard bij je eigen club en bij voorkeur bij meer dan een team. Verder moeten jouw ouders er 100% achter staan ivm vervoer etc. Tenslotte kunnen er ook nog kosten aan verbonden zijn, maar het NHV Oost betaalt hier ook aan mee.

Waar vind ik informatie?

Kijk op de site van handbalschool Gelre en je wordt al een stuk wijzer.
Verder kun je contact opnemen met het bestuur van HV Reehorst technische zaken.

Heeft Reehorst ervaring met talentontwikkeling?

Er is op dit moment niemand vanuit Ede actief betrokken bij de handbalschool, maar Leon vd Weele, Yaniek van Montfort en Sytse kamminga trainen wel mee met de Selectie Oost die om de twee weken op zaterdag trainen en Leon vd Weele traint mee met Jong/Jong Oranje in Papendal en dat houdt in dat Leon iedere woensdag van 16.00 uur-19.00 uur (3 uur) traint met de beste handballers van Nederland. De afgelopen zomer hebben de ouders van Dylan geprobeerd hem naar De Gelre school te brengen, maar de ongelukkige beenbreuk gooide roet in het eten.

Wordt er geselecteerd?

Jazeker, er wordt stevig geselecteerd op de basisvaardigheden. Kun je een bal behoorlijk gooien en vangen? Kun je springen, vallen, draaien, tippen, snel lopen, sprinten of al lekker keepen??

Hebben wij dan wel een kans?

Jazeker, want je moet nooit bang zijn om af te gaan. Dus als je de komende jaren veel tijd aan (top)handbal wil besteden, dan ga je eerst naar jouw eigen trainer en praat erover, dan naar de technische commissie van HV Reehorst en dan wordt bepaald of jij voldoende in huis hebt om naar de handbalschool of de Selectie Oost te gaan.
De Technische Commissie van HV Reehorst heeft over dit soort zaken altijd het laatste woord.

Jongenscompetitie

Over dit onderwerp kom ik in de maand december op terug. Er staan mogelijk belangrijke wijzigingen op stapel, maar dat wordt de komende weken besproken.

 

Info:

Jos Boers
Leo de Wit