Erix te sterk voor handbalsters Reehorst

Hoewel de eerste helft de strijd volledig gelijk opging, hebben de Edese handbalsters de stijgende lijn van afgelopen wedstrijden tegen Erix toch niet kunnen vasthouden. De ‘dip’ kort na de veldwissel waarin Reehorst droog kwam te staan, werd in het laatste kwartier niet meer goedgemaakt. De Edese ploeg verloor met 14-11.

Ondanks de lange reis naar Lichtenvoorde opende Reehorst fel en gretig. De verdediging stond als een huis en de aanvallen waren lang en goed opgebouwd. Omdat Erix in eerste instantie niet met de felheid van de gasten om wist te gaan, werd regelmatig onreglementair gestopt, waardoor een aantal strafworpen werden toegekend. Met rust leidde Erix met 8-7.

Na de wissel lukte het Reehorst eerst niet meer tot scoren te komen. Erix deed dit wel en zag kans uit te lopen naar een 12-9 voorsprong. Nog eenmaal kwam de gastploeg dichterbij, maar niet meer genoeg om Erix van de winst te houden.

Reehorst kan zich opmaken voor de laatste wedstrijd volgende week tegen Groesbeeks Glorie, die bij winst kampioen van de 2e klasse kunnen worden. Daarnaast zal er dan afscheid genomen worden van enkele speelsters en trainer Marco Meijeringh.

Scores Reehorst: Loes Temme en Charissa Gibbs 3, Anneke van Oel en Sandra van Zetten 2, Joyce Leuvering 1.