Eerste winst van 2012 voor Reehorst

EDE – Met 32-23 trapte de Edese handbalploeg het nieuwe jaar goed af tegen competitiehekkensluiter Venus/Nieuwegein 2. Het team won voor het eerst thuis dit seizoen en naderde de nummer tien tot op twee punten.

Door Joshua Jacobs

Op papier leek het op voorhand al beslist, de praktijk wees zondagmiddag in de Edese Sporthal echter anders uit. Ede speelde een redelijke wedstrijd maar zeker niet foutloos. De eerste helft was duidelijk voor Reehorst; Nieuwegein miste aanvalskansen en zag in de verdediging de ene na de andere Edenaar langszij komen.

De gasten legden letterlijk en figuurlijk te weinig gewicht in de schaal. Het niveauverschil binnen het team was ook duidelijk: de hoekspelers waren actief maar onnauwkeurig en de opbouw en verdediging speelden trager maar scherper. Het team liet echter veel ballen glippen en moest het vooral hebben van opbouwers Vincent van Miltenburg, Jeroen van Wijngaarden en Ivo Veenstra. Het lag halverwege al zeven punten achter, mede dankzij Edese keeper Gerard Haalboom die met katachtige reflexen zijn ploeg een goede dienst bewees.

Na rust sloegen de gasten terug en hengelden Reehorst rap binnen, ondanks negen prachtige hoekschoten door Remco van Dijk en vier afstandgoals van Paul Verhage. De Nieuwegeinse eindsprint bracht Ede van haar stuk en onder meer Rob Bosman miste teveel goals. De spurt kwam te vroeg, na drie kwartier zat het team er zichtbaar doorheen en dat besliste de wedstrijd. Zondag speelt Reehorst om 13.00 uur uit tegen CSV in Castricum.

Overige wedstrijden

Jongens B

De jongens B sluiten de kerstvakantie af met een wedstrijd uit in Varsseveld tegen
Reflex. Dylan van de heren A (eigenlijk nog B speler) moest nog invallen omdat ze zelf maar
met 7 waren.
De ruststand van 10-9 in het voordeel van Reflex heeft Reehorst weer wakker gemaakt. Een rommelige wedstrijd waar geen scheidsrechter was van de tegenstander. Verdiend gewonnen met heel hard werken met een stand van 13-24.