Eerste plaats voor handballers uit zicht na thuisnederlaag

In de eigen sporthal ‘De Reehorst’ hadden de handbalheren nog wat goed te maken. In de heenwedstrijd tegen het Castricumse CSV werd kansloos met 41-26 verloren. Terugkijkend werd er zelfs pas in 2005 voor het laatst gewonnen. Dat CSV een lastige tegenstander is voor Reehorst, is duidelijk maar er moest gewonnen worden om de gedeelde eerste plaats te behouden. Het leek erop dat dit idee verlammend werkte. Inzet werd roem voldoende getoond, maar het leek  bij niemand echt leek te lukken. Eindresultaat: een terechte 28-29 overwinning voor CSV.

De matige start resulteerde al na 3 minuten 0-3 achterstand. Deze marge bleef tot de tiende minuut  in stand (5-8), waarna de basis zich vooral aanvallend knap terug knokte. Na twintig minuten stond er weer een gelijke stand op het scorebord. Reehorst heeft in deze fase de overhand maar krijgt de gehele wedstrijd geen grip op de aanvallen van CSV waardoor er geen voorsprong kon worden opgebouwd. De doelpuntrijke eerste helft had een 17-17 ruststand.

Beide ploegen startten niet goed aan de tweede helft. Veel technische fouten en gehaast spel kwam het spelbeeld niet ten goede. De stand bleef 20 minuten lang in evenwicht, waarna Reehorst aan het begin van de laatste 10 minuten toch de overhand leek te hebben en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Aanvallend stokte het echter en verdedigend had men geen antwoord op de afstandschutters van CSV. Met 28-28 in de laatste minuut verzuimt Reehorst de winnende te scoren waarna CSV in de tegenaanval helaas wel succesvol was.