Eerste overwinning HV Reehorst na thriller in Zwartemeer (25-26)

Op zaterdagavond won tegenstander Hurry-Up in het kader van Europees handbal van een Zwitserse profclub, op zondagmiddag speelden hun reserves tegen het geplaagde Reehorst, dat nog geen wedstrijd in de Hoofdklasse A had gewonnen.

Hurry-Up – HV Reehorst

Reehorst opende sterk met doelpunten van Remco van Dijk en Robbert van Oel en een geweldige stop van keeper Gerard Haalboom die een break-out van Hurry-up keerde. Van Dijk en van Oel tekenden 1-4 aan, waarop de tegenstander goed terugkwam tot 4-4.
Paul Verhage met twee treffers op 6-6 en de sterk spelende Rob Bosman, pas sinds drie weken bij Reehorst, 7-7.
Hurry-Up leek de overhand te krijgen met een 9-7 score, maar een technisch hoogstandje van aanvoerder Robbert van Oel 9-8 en 10-9.
Van Oel gaat steeds beter spelen en bereikt Rob Bosman 10-10, Remco van Dijk mist een 7 meter en meteen slaat Hurry-Up toe 13-11. Rob Bosman scoort nog vlak voor rust, maar helaas toch een 14-12 achterstand met de rust.

Direct na rust is Reehorst onrustig en wil te snel teveel 15-12 en het wordt alle hens aan dek. Jos Boers knalt raak vanuit een 7 meter en Remco van Dijk en van Oel 17-16

Het wordt een fascinerend handbalgevecht. Yaniek van Montfort en Leon van der Weele gaan de vermoeide Paul Verhage en Remco van Dijk aflossen. Eerst zijn er de twijfels, vervolgens gaat Yaniek het gevecht aan met de verdediging, wordt bij zijn schotarm gepakt met een strafworp als gevolg 18-18 en Maurice van Montfort, speciaal meegereisd om te verdedigen, komt toch aan de cirkel, neemt met de linkerhand over en scoort. Hurry-up op 21-19, daarna Jos Boers 21-20 en Rob Bosman 21-21!

Het publiek begint helemaal mee te leven en iedereen klapt voor alles wat er gebeurd en dat is veel, heel veel. Robbert van Oel en Jos Boers 21-23 en van Oel 22-24. Het wordt 24-24. In minuut 28 Jos Boers 24-25 en Reehorst wil het meteen afmaken. Hurry-Up is twee keer in balbezit en keeper Haalboom keept als een beer. Minuut 29: Rob Bosman kogelt de bal bijkans door het net 25-26 en de laatste aanval is voor Hurry-Up. Maurice van Monfort gooit zich letterlijk voor een aanvaller en krijgt 7 seconden voor tijd twee minuten. Chaos, de klok loopt gelukkig door en een laatste vrije worp wordt geblokt, Reehorst pakt de eerste punten voor de poorten van de hel van het Noorden.

Scores: Robbert van Oel 7x, Jos Boers: 6x, Rob Bosman 5x, Remco van Dijk 4x, Paul Verhage 3x en Maurice van Montfort 1