De Handballers van de Toon Hermansschool schrijven geschiedenis

Zaterdagochtend 12 juni 2010 om 7:00u vertrokken de spelers en begeleiding van het jongensteam groep 7/8 naar Emmercompascuum voor het Nederlands Kampioenschap handbal voor basisscholen.

In dit eendaagse toernooi werden in de twee poules elk fase 6 wedstrijden afgewerkt. De jongens van de Toon Hermansschool kwamen uitstekend uit de startblokken. De eerste wedstrijden in de poule fase werden ruim gewonnen. Coach Jason Koops kon variëren in de opstelling om alle tactieken nog eens uit te proberen. De Toon Hermansschool was heer en meester in de poule fase. De laatste wedstrijd in de poule fase was tegen Brabant West. Ook deze ploeg had nog alles gewonnen die dag. Met gerichte schoten en aangemoedigd door het meegereisde publiek werd ook deze wedstrijd met duidelijke cijfers gewonnen: 7-0. Niets stond het spelen van de finales nog in de weg. De finales voor zowel de jongens als de meisjes werden die dag gehouden in Emmen.  In de finale wachtte de poulewinnaar uit poule B op ons, een sterk team uit Voerendaal/Limburg.
 
De jongens van de Toon Hermansschool startten de finale met goed spel. Met snelle aanvallen van Dan en Tyrone werd een solide voorspong opgebouwd. Een ingestudeerde vrije worp werd door Joost fraai afgerond. De ploeg uit Ede stond bij rust met 9-4 voor. Na de rust wijzigden de Limburgers van tactiek en kregen Dan en Tyrone  mandekking. Coach Jason paste daarop de opstelling aan om toch snelheid in het spel te houden. In deze fase hadden de jongens van de Toon Hermansschool het moeilijk en konden niet voorkomen dat de Limburgers tot op gelijke hoogte terugkwamen.

Bij de stand van 10-10 roken de Limburgers hun kansen. Het spel werd wat nerveuzer aan beide kanten, maar na een knappe onderschepping en score van Tyrone was er weer een voorsprong: 11-10. Daarna nog drie break-out doelpunten op rij van Dan waarmee de wedstrijd was beslist. De Limburgers kwamen nog wel terug, maar het was te laat. Mede ook door het stoppen van een strafworp van de uitstekende keeper Malik uit Ede bleef de voorsprong op twee doelpunten. Aangemoedigd door het uitbundige, in Oranje geklede, Toon Hermansschool publiek kon het feest beginnen. De champagnefles kon open.  Vreugdetranen rolden en een mooie beker werd in ontvangst genomen.

Met deze overwinning heeft de Toon Hermansschool geschiedenis geschreven in het Edese Handbal. Nooit eerder wist een ploeg door te dringen tot de finales van het landelijke schoolhandbal toernooi. Twee jaar geleden werd het team van de Toon Hermansschool zevende op de Nederlandse kampioenschappen. Nu de hoogste prijs die er te halen was. De cup met de grote oren staat dit jaar in Ede want de Toon Hermansschool is nummer 1 van Nederland!

Doelpunten makers op deze dag waren Dan (30x), Tyrone(19x), Joost (10x) en Seray (1x).
 

 

 

 

 

 

 

Poule

1

Oost 

Twente

11

0

Poule

2

Friesland

Oost 

0

8

Poule

3

Groningen

Oost 

1

5

Poule

4

Zuid-Holland

Oost 

4

7

Poule

5

Oost 

Midden Nederland

10

1

Poule

6

Oost 

Brabant west

7

0

 

 

 

 

 

 

 

FINALE

7

Limburg

Oost

12

14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

saldo

60

 

20

Namen spelers van vandaag:
 
Joost Venendaal , Daniel ter Mors, Dan Nziza, Malik lu Odabasiog, Arvin van Beek, Hicham Bittech, Tyrone Herben, Jonne Lok, Seray van Montfort,
Coach: Jason Koops,
Assistent Coach: Sjoerd Venendaal.
Trainer: Maurice van Montfort