Dames spelen gelijk tegen koploper Zwolle

Zaterdagavond moesten onze dames het opnemen tegen de koploper Zwolle. Reehorst staat op de een na laatste plek en verloor eerder in Zwolle met 23-14 dus het kon wel eens een zware dobber worden.
In de training was er als voorbereiding op deze wedstrijd extra aandacht besteed aan het snel terugkomen na de aanval. Want uit de eerste wedstrijd wisten de dames nog dat Zwolle het veel van hun snelle spel en de breaks moest hebben.

Al in de eerste helft bleek dat de dames het Zwolle niet
makkelijk ging maken. De scores liepen gelijk op en de Reehorst had goed
antwoord op het snelle spel van Zwolle. In de aanval werd er niet te overhaast
gespeeld en de kansen werden goed benut. De ruststand was 7-8 in het voordeel
van Zwolle.

In de tweede helft bleven de dames erg goed spelen. Evelien stond prima te keepen en wist veel ballen mooi uit het doel te houden. Keepster van de junioren, Valerie, stond bij twee penalty’s in het doel. Een werd door Zwolle naast gegooid en de andere hield Valerie prima tegen. Enige smetje op deze wedstrijd waren de vele tijdstraffen die de scheidsrechter uitdeelde. Dit zorgde er tien minuten voor het einde voor dat Sandra na drie keer twee minuten (waarvan twee onterecht) met rood het veld moest verlaten. Maar ook deze tegenslag kreeg de dames niet klein. Ze speelden een prima wedstrijd en waren met een eindstand van 16-16 tegen de koploper dik tevreden! Coach Ben Nihof had in de kleedkamer na de wedstrijd behalve een enorme glimlach op zijn gezicht niet veel te zeggen, behalve hoe trots hij was op zijn meiden en iedere speelster een high five te geven. Hopelijk houden de dames dit spel vast, dan kan het nog eens een leuke tweede seizoenshelft worden!

Scores: Mariëlle 5, Sandra 5, Lotte 3, Marleen 2, Dyada 1