Dames Reehorst verder in bekerronde

Wat op papier bijna een onmogelijke opgave had geleken, is de dames van Reehorst toch gelukt. Het team heeft afgelopen zondag in een zeer warme thuishal de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Tegenstanders De Gazellen uit Doetinchem, Achilles uit Apeldoorn en Pacelli uit Ziewent waren geen van allen tegen het gretige Reehorst bestand en werden allen aan de zegekar gebonden.

Reehorst opende het toernooi tegen De Gazellen. Daar liet het al zien dat er maar één doel was, namelijk winnen. De Gazellen kwam nauwelijks door de Edese dekking heen, terwijl de Edese aanval bij tijd en wijle hoogstaand handbal liet zien. De thuisploeg won uiteindelijk met 7-3.

De wedstrijd tussen Pacelli en Achilles werd kritisch bekeken. Vooral eersteklasser Pacelli stond bekend als harde ploeg, niet echt de favoriete tegenstander van Reehorst. Deze wedstrijd werd enkel seconden voor tijd gewonnen door Pacelli, dus om het toernooi te winnen, moest Reehorst in ieder geval deze ploeg verslaan.

Gelijk daarna speelde Achilles en Reehorst tegen elkaar. De eerste tien minuten van de wedstrijd domineerde Achilles, met name omdat de thuisploeg te slordig speelde en ook onzuiver met kansen omging. Daarna keerde echter het tij. Reehorst nam het initiatief over en scoorde een aantal maal op rij. Achilles leek geknakt en verloor uiteindelijk met 7-5 de wedstrijd.

De laatste wedstrijd van de Edesen  ging tegen het gevreesde Pacelli, wat inmiddels ook de tweede wedstrijd gewonnen had. Winnen was dus de enige optie. In een hard, maar gelijkopgaand duel was het aan de strijdlust van de Edesen te danken dat ook deze wedstrijd werd gewonnen. De Edese ploeg hield zich duidelijk aan de vooraf meegegeven opdracht om rustig te blijven en kansen af te wachten. De zeer open dekking van Pacelli gaf die kansen en uiteindelijk trok Reehorst de wedstrijd met 8-7 naar zich toe.

De Edesen kunnen zich nu gaan opmaken voor de volgende bekerronde die op zondag 9 mei zal worden gespeeld.