Dames Reehorst in degradatiegevaar

De wedstrijd tegen het op de laatste plaats bivakkerende Grol uit Groenlo had de Edese dames eindelijk weer punten moeten brengen. Helaas werd de inzet niet beloond en namen de gasten hun eerste punten mee naar huis. Met het verlies van 12-18 komt voor Reehorst het degradatiespook in zicht.

Of het het gemis aan speelsters was of het de zenuwen waren die parten speelden, de thuisclub keek in de beginfase al tegen een 1-5 achterstand aan. Er kon geen antwoord gevonden worden op de schoten van een zeer geroutineerde opbouwspeelster van Grol die zowel de verdediging als keepster Evelien van Zetten het nakijken gaf.  Pas in de eindfase van de eerste helft herpakten de Edesen zich en konden via afstandschoten van Melissa Jooren en Mariella van Zetten de afstand verkleinen, waardoor de ruststand op 7-10 kwam.

In de tweede helft was geen van de Edese speelsters in staat het team ‘boost’ te geven. Daarnaast was ook de leidsman geen fan van de thuisclub, waardoor terugkomen in de wedstrijd een onmogelijke opgave werd.