Anneke en Robbert van Oel willen hogerop met HV Reehorst

Voor het vrouwenteam van HV Reehorst is het handbalseizoen het afgelopen weekend van start gegaan met een wedstrijd in en tegen Raalte. De mannen daarentegen moeten nog wachten tot zaterdag 10 october. Zij komen dit seizoen uit in de Noordelijke regionale divisie. Ede Stad sprak met Anneke en Robbert van Oel, die uitkomen voor het 1e dames cq herenteam over het komende seizoen, hun ambities en verwachtingen.

Beide spelers, deel uitmakend van een echte handbalfamilie, zitten er ontspannen bij na een pittige training. Robbert, sinds het vertrek van Jeroen de Wit tot aanvoerder benoemd, gold als 17 jarige als groot talent. “Samen met nog een paar jongens die net uit het juniorenteam kwamen speelden wij in de halve finale van de NHV beker Swift Arnhem bijna van de mat en speelde ik misschien mijn beste wedstrijd ooit. Helaas kreeg ik problemen met mijn knie waardoor de kans om in Jong Oranje te spelen werden doorkruist” Anneke vult aan: ” ik vond het heel erg dat hij zijn ambities niet kon waarmaken, had ik maar zijn talent gehad dan had ik het wel geweten…”

Anneke van Oel (21) speelt al sinds haar negende jaar bij Reehorst en wil in haar 3e seizoen als speelster van het eerste damesteam meer uit zichzelf en het team halen. ” Het vorig seizoen moesten wij echt nog wennen aan de aanpak van trainer Marco Meijeringh. Ik hoop dat hij de ingezette lijn van vorig seizoen doorzet en dat wij vooral in uitwedstrijden beter gaan presteren. De 4e plek van vorig jaar kunnen wij nog verbeteren.”

Robbert is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid voor het team. “na het vertrek van Jeroen de Wit en Paul Verhage en zeker ook Ronald Kroon dreigde Reehorst in te zakken, maar juist daarin wil ik een rol vervullen”. Met de komst van Björn van de Lee (oud eredivisie korfballer) en eigen jeugd zoals Tim Lumenta en Daniel Laverman, die steeds beter worden, wil van Oel een teruggang voorkomen. ” Deze jongens kunnen zich nog sterk verbeteren vooral op het gebied van slimheid”.

Het vorig seizoen verloren de Edese dames opvallend veel uitwedstrijden en dat moet volgens Anneke echt anders dit jaar. “Ik denk dat het gemis aan eigen publiek, de aanmoediging om vooral door te zetten, plus de soms lange reisafstanden voor ons funest waren en ik hoop dat wij daar dit jaar beter mee om kunnen gaan”. Over haar inbreng is Anneke duidelijk: ” Ik speel nu vaak op hoek, maar zou ook graag als opbouwer aan de slag willen. Ik kan nog progressie maken, wil net als mijn teamgenoten nog jaren doorgaan, zorgen voor voldoende follow-up t.a.v. jeugdspelers en ik hoop dat ik later met mijn jongere zusje in het eerste damesteam kan spelen, dat lijkt me gaaf!
Onze selectie is aan de krappe kant, maar er spelen zeker meiden met potentie”.

De aanvallend ingestelde Robbert is duidelijk in zijn opvatting over het nakende seizoen: “Wij willen gewoon kampioen worden dit seizoen en ik spreek hier namens het hele team. Plezier staat echter voorop voor de kersverse aanvoerder die ook nog trainer is van de heren A jeugd, die zelden of nooit overtredingen maakt of problemen heeft met de scheidsrechter. “ik zal nooit een speler na zijn passeeraktie aanpakken, want ik heb zelf ondervonden dat een onbezonnen daad het einde kan betekenen van een glansvolle handbalcarrière”. Aldus de Edese linkeropbouwer, die nog meldt dat hij graag nog wat jongens in zijn juniorenteam toegevoegd wil zien, teneinde deze dynamische sport voor Ede te behouden voor nu en in de toekomst.