TOP weekend HV Reehorst

21-01-2018

Zaterdagavond handbalavond met veel spanning, fraaie momenten afgewisseld met net wat teveel gebaar naar de tegenstander en uiteindelijk werden er punten gepakt, belangrijk in dit deel van de competitie.

Foto: Theo Beumer

Heren-2 mocht de avond openen en de toeschouwers, die voor doelpunten kwamen werden op hun wenken bediend. De ballen vlogen er in, bij hoogvlieger Achilles stond een oersterke linkeropbouwer, die bij vrijwel alle doelpunten betrokken was. Na een ruststand van 20-19, eindigde de wedstrijd in 32-32, een juiste stand. Heren-2 snoept een puntje mee.

Dames senioren net als heren twee tegen Achilles, koploper in deze klasse. De uitslag van 12-10 bleek een regelrechte sensatie, want dat betekende de eerste nederlaag van de Apeldoornsen.  De doelpunten waren schaars, maar de Edese dames scoorden steeds weer net op tijd en bleken de laatste 10 minuten zelfs nog wat over te hebben om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen.  Knap werk van de meiden van Marco Meijeringh, die daarmee op zaterdagavond in ieder geval even op de vierde plek staat. De toeschouwers konden zich opwarmen voor de wedstrijd van Heren 1

Reehorst-CSV:  21-19

De mannen van Paul van Noesel, vorige week nog afgedroogd door Berdos,  startten uitstekend aan de wedstrijd met fraaie acties en doelpunten van Max Voermans, Jeff de Quay en de sterk spelende Sytse Kamminga. De Quay was trouwens met afstand de beste man bij Reehorst en aan alles was te merken, dat een tweede zeperd in een week tijd niet aan orde zou zijn, als het aan hem alleen lag. Opvallend was de terugkeer van Tim Lumenta bij afwezigheid van aanvoerder Jos Boers, die hertselt van een spierblessure. Lumenta knalde vlak voor rust de 12-8 binnen. In de tweede helft leek Reehorst de voorsprong rustig uit te bouwen, maar als een duveltje uit het doosje kwamen de mannen uit Castricum terug in de wedstrijd. Zij werden daarbij wel iets te enhousiast geholpen door spelers van Reehorst, die of geforceerd op het doel schoten, of de bal simpelweg verkeerd speelden en daarmee CSV vrije doorgang gaf. Het afkeuren van een doelpunt bij 15-15 gaf Reehorst weer even lucht met o.a. een prima break van Mike vd Berg en het zevende doelpunt van De Quay. Jeroen Schoonewille schoot vanaf de 7 meter de 21-19 binnen, de buit was binnen, het kostte bloed, zweet en tranen, want Arnhemmer in Edese dienst, Max Voermans, kreeg vlak voor tijd een beuk te verwerken en kon niet verder spelen. Volgende week speelt Reehorst in Doetinchem tegen Artemis, daar werd eerder ternauwernood tegen gelijkgespeeld.

Scores: Jeff de Quay 7x, Remco van Dijk 3x, Mike vd Berg en Sytse Kamminga 2x en drie spelers 1x.

Voor aanvang van de wedstrijd van Heren-1, werd mevrouw Astrid Bosman een bos bloemen en een fles versterkend middel overhandigd door Jos Boers en Leo de Wit in verband met het aangaan van een sponsorovereenkomst door het Arnhemse bedrijf ASKOM met HV Reehorst. De directeur van dit detacheringsbedrijf, Jos Frieling, kon niet aanwezig zijn bij de wedstrijd en liet deze activiteit over aan Mevrouw Bosman.  ASKOM werkte o.a. aan de Coentunnel, turbines enz en zend daarvoor ervaren lassers en installateurs uit.