Samenvatting weekend 7-10 februari 2019

Tweede divisie: Donar-Reehorst: 27-27

Handbal spelen zonder hars is als voetballen op kunstgras, het is net allemaal anders. Reehorst en Donar probeerden er alles aan te doen de wedstrijd op handbal te doen gelijken, dat lukte slechts spaarzaam.  De eerste kansen voor de Edenaren waren niet besteed, de ballen vlogen ver naast of over. Daar kwam bij dat behalve de langdurig herstellende Jeff de Quay, meteen in de aanvang Daniel Laverman uitviel met een blessure aan de hand. Coach Sander Barents loste dat op door junior Stefan Meijwes op de rechteropbouw te posteren.  Verdedigend pakte dat goed uit, aanvallend minder, zodat veel acties eindigden bij Robbert van Oel of bij de cirkel bij Jos Boers. Echter ook bij Boers gleed de bal letterlijk van de hand in schotpositie, normaal vliegt zo’n bal door het net. Bij rist was de opgelopen achterstand van drie doelpunten keurig ingelopen 13-13.

Na rust werden er over en weer wat gele kaarten en twee minuten straffen gegeven door de scheidsrechters, die ook al moeite hadden lijn te brengen in hun leiding. Van Oel was met afstand de beste schutter van Reehorst, maar vlak voor tijd waren het toch de jonkies van Reehorst die veerkracht toonden. David Schalk vanuit de rechterhoek en een onmogelijke actie van linkerhoek Thomas Saarloos brachten Reehorst zelfs op voorsprong, maar de gelijkmaker was nooit ver weg. De laatste aanval van de Edese handballers had nog de volle winst kunnen betekenen, maar Stefan Meijwes schoot over de lat. Meijwes was zaterdagavond wel de man die alle  5 strafworpen zuiver nam en daarmee was hij bijna topscorer.

Scores: Robbert van Oel 7, Stefan Meijwes 6x, Mike vd Berg, Jos Boers, Remco van Dijk en David Schalk 3x en Thomas Saarloos 1x.

Zondag in Zieuwent

D jeugd werd overklast door Pacelli. Dat wisten wij al van de vorige keer. De coach meldt echter dat er goed verdedigd is. Snel vergeten, en door naar de volgende wedstrijd volgende week in eigen hal.

HJB verliezen topper bij UDI

Volgens Evert begonnen de boys goed, in de laatste minuten van de eerste helft werd er teveel ruimte weggegeven en een 12-9 stand was de rust. Na rust een betere verdediging, maar nu aanvallend te weinig druk en een vervelende nederlaag 23-19. Door dit verlies gaat deze competitie wel een heel spannend einde tegemoet.

  1. Reehorst 12-19
  2. UDI 13-18
  3. Duiven 12-17
  4. Minerva 11-15

A.s. zondag: Reehorst-Duiven om 13:40 uur!

Dames senioren winnen verrassend van het aanzienlijk hoger geklasseerde Duiven. De training afgelopen donderdag tegen de heren recreanten is kennelijk inspirerend! 17-25~!

Dames recreanten wonnen donderdag na een prima wedstrijd van het favoriete Angeren, altijd lastig voor Reehorst. 8-6 was een prima uitslag!

Dames Junioren A verliezen met slechts vier doelpunten verschil en de jongens C en DJB moesten met pittige nederlagen van ver terug naar Ede. AUW!

In Ede

De E jeugd speelt met nieuwe spelregels ( man to man) ik vind het geen verbetering. De uitslag van 14-13 was wel heel spannend, maar speltechnisch lastig te spelen. Toch veel enthousiasme in sporthal ’t Riet, er wordt intensief meegeleefd. Grote blijdschap na afloop bij Reehorst en dat was terecht.