Samenvatting weekend 6 april 2019

Centraal  zaterdagavond in sporthal ’t Riet was de huldiging van de jongens B jeugd vlak voor aanvang van de mannenwedstrijd Reehorst-WHC/Hercules

De jongens ontvingen van voorzitter activiteiten, Evert vd Broek, een fraaie medaille en op het laatst een kampioensschaal, die de komende weken door heel Ede gaat.

Heren-1 Reehorst-WHC/Hercules(2)  26-22

De mannen van Sander Barents wilden de competitie op goede wijze afsluiten en ondanks het gemis van Jeff, Robbert en Michael en de wetenschap dat de uitwedstrijd met één punt verschil was verloren ging het team er vol voor. Tillmann Scheider is dan steeds weer de man die opstaat en met zijn inzet het team meeneemt.  Jos, Remco en Daniel  begonnen sterk en met een heel fraai doelpunt van Scheider stond er halverwege de eerste helft 6-4 op het bord. Thomas Saarloos wist een vlak voor rust opgelopen achterstand met twee fraaie doelpunten vanaf de linkerhoek naar 11-11 te tillen. Na rust een wisselend beeld dan weer een voor dan weer een achter. Stefan pikte in de verdediging een paar balletjes op scoorde daaruit en Laurens Bles maakte de 18-16 met een verrassend schot. Toch weer een achterstand 20-21, maar Tillmann, Daniel en Jos Boers scoorde de 24-22. Het slotaccoord was voor David  Schalk.

Scores: Tillmann en Daniel 6x, Jos Boers 4x, Stefan 3x, Thomas, Laurens en David 2x en Remco 1x

Voor deze wedstrijden speelden de dames junioren A hun laatste wedstrijd in deze samenstelling en wonnen hun wedstrijd tegen Huissen(2). Het was een felle wedstrijd, waarbij de kunst van het verdedigen niet altijd conform de regels was. Daarom veel gele kaarten, omvallende speelsters en gemopper. Reehorst won wel en dat wilden onze junioren wel graag weten.

Dames senioren sloten hun competitie af met een ruime overwinning tegen OBW(2). Het bestuur van HV Reehorst is nog zoekende naar een trainer/coach voor dit team, dat vooral in het tweede gedeelte van het seizoen aanzienlijk sterker presteerde dan de eerste.

Zondagwedstrijden:

Een volledig heren-2 team (6 wissels) had er heel veel zin in en tegenstander en kampioen HaStu-2 eveneens en dat resulteerde in een vlotte aantrekkelijke wedstrijd met wederzijds heel veel kansen, iets minder veel doelpunten. De uitslag van 32-26 was een goede afspiegeling. Keeper Wouter was gelukkig hersteld van zijn polsblessure en verder waren er veel A en B junioren die hun kansen kregen en ook grepen. Lars-Stijn-Mattu van de HJB en Thomas-David-Stefan formeel nog HJA spelers vonden elkaar goed en van de echte HS2 spelers waren Sander-Dennis-Chris en Tim actief. Luc speelde fantastisch, snel en effectief kortom er viel genoeg te beleven op zondagmiddag en Hannes was ook weer van de partij en kwam tot scoren. Martijn deed ook nog een minuut mee, raakte met zijn shuffle nog de paal en Jos assisteerde en gaf veel technische aanwijzingen. Heren-2 eindigt door dit goede resultaat op de derde plek en mag trots zijn op het verloop van de competitie.

De allerlaatste wedstrijd is komende week voor de dames midweek zij spelen uit bij Angeren.

 Vooruitzicht:

De organisatie voor het komende seizoen is al gestart. Zo treedt HV Reehorst aan met HS1 in de tweede divisie, HS2 in de tweede klasse afdeling en de heren A jeugd gaat regionaal spelen, omdat er te weinig A ploegen in deze regio zijn ingeschreven. Verder uiteraard dames senioren 1 en een midweek damesteam en een trainingsgroep heren senioren veteranen.

Een lastige situatie is ontstaan rond de C jeugd, zowel jongens als meisjes. Gelukkig zijn er wel dames junioren B.  Er worden 2 D teams en 1 E jeugd team (gemengd) ingeschreven.

Belangstellenden (jong en oud en M/V)  kunnen zich het best nu laten inschrijven als trainingslid, zodat zij nog een aantal trainingen en eventueel toernooien kunnen meemaken. Wij zijn met name hard aan het werk voor de jongens C (13-15 jaar). De basis is er, maar nog net te weinig om in te kunnen schrijven. Verder senioren dames en heren zowel recreatief als prestatief. Help mee de HV Reehorst verder te ontwikkelen!