Samenvatting weekend 15 en 16 december 2018

Op zaterdag ontving ik al snel een mooie samenvatting van de D jongens en meisjes. Na een leuke wedstrijd wonnen de onzen met ruim verschil. Zoals meestal bij dit team werd er prima samengespeeld en kreeg iedereen kansen. Reehorst scoorde 16 doelpunten en besluit het eerste deel van de competitie in Feeststemming!

WHC-Reehorst tweede divisie: 26:25

In het “Haagje” nota bene mijn stad, verloren de mannen van Sander Barents volkomen onnodig van een evenzeer matige tegenstander eigenlijk het oude Hercules. Helaas viel onze topper Jeff al voor de wedstrijd uit, dat scheelt een slok op een borrel, maar dan verwacht ik dat anderen opstaan en de strijd aangaan. De eerste helft begon nog redelijk met een schotvaardige Daniel, die er in luttele minuten vier in schoot. Echter hij kreeg zijn ploegmaten niet mee. De tegenstander kon bijna ongehinderd van de tweede inschieten en de rust was al 18-13!

De tweede helft leek alles ineens anders. Wij scoorden meteen twee keer, keeper Haalboom verrichtte weerwerk in het doel, Mike vd Berg was een echte stoorzender en verhinderde dat WHC nog normaal kon aanvallen en 8 minuten voor tijd stonden wij met twee doelpunten voor. Echter de scheidsrechter besloot ons twee minuten te geven en zij beslisten daarmee de wedstrijd, want WHC scoorde na de 7 meter nog twee keer. De nederlaag was terecht, immers een wedstrijd duurt nu eenmaal 60 minuten en geen dertig, maar drie seconden voor tijd had Reehorst wel recht op een 7 meter, nu ging de bal op de vrije worplijn. De thuisclub mocht dankbaar zijn….

Zondag in de sneeuw….naar uitwedstrijden:

Heren-2 staat na de fikse nederlaag bij Hastu toch nog keurig in de middenmoot. Dit team heeft beslist versterking nodig.

Dames junioren A verliezen met 20-10 van Huissen en de E jeugd krijgt klop in Brummen.  In de tweede helft speelt dit team zeer waarschijnlijk in een andere competitie, ten einde het spelplezier te verbeteren.  Er zijn vragen gerezen inzake hoeveel wisselspelers een team kan hebben. Een logische vraag, die los staat van het feit dat nieuwe leden altijd en voor ieder team belangrijk zijn.  Het kan dus zijn dat nieuwe leden nog niet direct aan de competitie kunnen deelnemen, dus gewoon de trainingen kunnen volgen en in het voorjaar 2019 met bijvoorbeeld toernooien mee kunnen doen. Hangt ook een beetje van de vaardigheden af, voor sommige kinderen is competitiespelen nog een hele uitdaging. Uiteraard kunnen de trainers er zelf voor kiezen, wedstrijdjes binnen de trainingen te regelen. Spelen is natuurlijk het leukste.

Dames senioren speelden met 17-17 gelijk op een late zondagavond in Zevenaar.

Einde helft seizoen 2018 op naar 2019!