Samenvatting 24-25 maart 2018

Onze dames midweek speelden een leuke en gelijkopgaande wedstrijd tegen Angeren. Jammer dat Joyce met een herstellende blessure aan de kant moest toekijken. De uitslag van 11-11 was geheel in stijl met de wedstrijd.

Zaterdagavond:

Dalfsen (2)-Reehorst 31-24

Forse nederlaag, echter eerder dit seizoen wonnen onze dames van het tweede team van eredivisieclub Dalfsen. Wel een uitslag zeg!

Eemland-Reehorst ( tweede divisie)

Uitslag 23-23

Het achtste gelijke spel van onze mannen, die zich kranig herstelde na de flinke zeperd van vorige week in eigen huis. Tegen het eind van de wedstrijd waren er zelfs winstkansen. Op zaterdag 7 april as .spelen de mannen tegen kampioenskandidaat E en O (2) en dat gaat dan de uitsmijter van het seizoen worden.

De E jeugd sloot een perfect seizoen winnend af bij Groessen. Volgens vaste “reporter”  Arjan Lam speelden de Edese Toppers heel goed samen en werden verrast doordat alle ouders er toch waren, terwijl zij juist allemaal niet zouden komen?  Hoe zit dat? Hulde voor het begeleidend team, dat al die wedstrijden toch maar weer keurig voor elkaar hebben gekregen.

Zondag : met een sportwondertje bij HS2: Duiven-Reehorst

Heren 2 speelde in Duiven tegen het hoger geklasseerde Duiven-2 en daar  voltrok zich een bescheiden Paaswonder. Martijn verscheen na anderhalfjaar niet gespeeld te hebben in sportkleding, liet de aanval over aan Lars, scoorde vijf keer uit een zeven meter en ook nog een gewoon doelpunt en nam samen met zijn teamgenoten, zover niet aan het werk of geblesseerd, de beide punten mee naar huis ( 33-35)! Hierdoor stijgt dit team twee plaatsen op de ranglijst. Nu maar hopen dat het optreden van Martijn niet eenmalig is. Zondag 8 april speelt dit team tegen kampioenskandidaat HUISSEN, een dag eerder Heren-1 ook al tegen een mogelijke kampioen en kan niet op in het laatste speelweekend.

Eerder die dag wonnen onze D-tjes na een doelpuntrijke wedstrijd met 11-17 bij Artemis, deze keer gecoacht door Daniel/Simone zover ik heb begrepen. Mooie opsteker, want even later wonnen de  meisjes C met  één punt verschil ook al van Artemis, dus dat was een mooie sportieve dag voor onze jeugd.

Minder goed verging het onze HJB boys, die in de strijd om plek twee het sterke UGHV niet konden bijbenen. De 22-14 nederlaag was duidelijk. Onze boys beschikken nog steeds niet over een “vaste”keeper, dus iedereen is een keer aan de beurt en dat werkt nu eenmaal niet goed bij handbalsport. Ik kan mij niet voorstellen, dat er in heel Ede (117.000 inwoners)  niet ergens een jongen rondloopt die het keepersvak wil leren, dus inclusief keeperstraining! Hierbij stel ik een mooie prijs vast voor degene die een of twee gasten weet te overtuigen te gaan keepen bij dit hartstikke sportieve en goed handballende team! Komop mensen allemaal meezoeken!

Dames Junioren A: vorige week nog met een punt verliezend en gisteren bij de nummer twee van de competitie Huissen, met een punt verschil WINNEND!

Bijzonder in deze wedstrijd: Roy Bosman mocht zijn  examen verenigingsscheidsrechter halen en dat diploma is binnen. Opgeteld de beide punten van de DJA en ook hier een feestelijke sportmiddag. De dames junioren A hebben een opmerkelijke tweede helft van de competitie gespeeld en veel punten vergaard. Hulde voor de staf en natuurlijk Roy gefeliciteerd!