Reehorst wint topduel van Hastu

Tweede divisie: Reehorst-Hastu  27-23

Vorig weekend wonnen de Edenaren ruim van de nummer drie Tonegido, zaterdagavond kwam nummer twee Hastu uit Nijmegen op bezoek in Ede en Reehorst won na een uitstekende wedstrijd en mengt zich na zeven overwinningen op rij in de kopgroep.

De wedstrijd begon meteen fel, met een zeer offensieve dekking van Hastu zijde. Reehorst toonde meteen aan daar niet heel erg van onder de indruk te zijn, bleef het eigen spel spelen en liet de Nijmegenaren letterlijk uitrazen met een tussenstand van 6-9. Reehorst coach Sander Barents  besloot wel in te grijpen en wijzigde zijn defensieve tactiek, waardoor keeper Bert Willemsen meer kansen kreeg de enorme kanonskogels die op zijn doel werden afgevuurd te keren. Dat lukte prima en het hoge tempo dat Hastu hanteerde was niet vol te houden. Reehorst heeft met zijn sterkhouders, Robbert van Oel en Jeff de Quay, twee mannen die zaterdagavond dicht tegen hun niveau zaten, wat hun een aantal jaren geleden naar de eredivisie bracht ( Swift Arnhem) en zij namen de hele ploeg op sleeptouw.  De ene na de andere fraaie aanval en scores van o.m. Remco van Dijk en Daniel Laverman en de sublieme acties van van Oel/de Quay sloegen over op het publiek dat intens meeleefde en Reehorst met een ruststand van 15-13 naar de kleedkamer zag flitsen.

Direct na rust probeerde Hastu het tij te keren (16-16),  maar de Quay en van Dijk hielden Reehorst bij de les. Tillmann Scheider, die zijn beste seizoen ooit bij Reehorst beleeft en de hardwerkende Jos Boers sloegen een gaatje, waarna Reehorst steeds als Hastu scoorde meteen het antwoord klaar had.

Met een ovationeel applaus namen de mannen van coach Barents afscheid van het trouwe publiek, zij hadden genoten van een fantastische handbalavond.

Scores: Jos Boers en Robbert van Oel 6x, Jeff de Quay 5x, Remco van Dijk en Daniel Laverman 3x, Tillmann Scheider 2x en Mike vd Berg en David Schalk 1x.

Dames senioren winnen tweede achtereenvolgende wedstrijd. Erix leek in het veld gelijkwaardig aan de dames van Reehorst, maar op het punt van afwerken waren de Edesen veruit de meerdere.

Vrijwel het hele team nam deel aan de scores en het keeperswerk ( vd Ham en Hoek) was helemaal top. Fraaie doelpunten van Mandy Hoek en Lotte Nihof en goed mikken van Sanne Hendriks het was allemaal meer dan voldoende voor deze handbalavond. Reehorst heeft de laatste plaatsen verlaten en staat nu op een 7e plek.

Zondag in Ede:

Topper tussen Reehorst en Minerva bij de HJB werd een gelukkige overwinning voor de mannen van Jeff en Stefan.  Voor het eerste merkten de spelers dat er “ tension” op de wedstrijd stond. De een gaat daar heel goed mee om de ander heeft er problemen mee. Ruben had helemaal nergens problemen mee, want van meet af aan knalde hij uit alle rangen en standen de bal in het doel. Het was vooral aan keeper Wouter te danken dat de rust ongeveer gelijk was. Na rust veel momenten van onrust. De break liep niet en het aanspelen van de cirkel eigenlijk de hele wedstrijd niet. Minerva toonde zich strijdvaardig, fysiek sterk, zeker in de een tegen een duels. Uiteindelijk won Reehorst de wedstrijd door een sterke laatste fase van de wedstrijd.  Reehorst gaat de Kerst in als koploper in de HJB competitie en dat is zeker een felicitatie waard. Echter niet op de lauweren rusten, de trainers hebben zeker nog  de nodige oefenstof voor jullie in petto.

Superwedstrijd D jeugd Reehorst en Erix (16-19)

Het predikaat “de leukste wedstrijd van dit weekend”  is zeker van toepassing voor deze wedstrijd. Er werd heel goed gehandbald, uitstekend samengespeeld en dat geldt in dit geval voor beide teams. Scheidsrechter Mandy floot voortreffelijk helemaal in stijl met hoe de regels voor de D jeugd zijn. Ik heb genoten en het talrijke publiek zeker ook! Vooral doorgaan zo!

D jeugd komt C jongens te hulp!

Te weinig jongens voor deze wedstrijd, maar met medewerking van tegenstander Artemis en de meisjes van het D team en hun ouders kon deze wedstrijd toch op verantwoordde wijze doorgaan. Tijmen stond moedig te keepen en de meisjes beten fel van zich af. Fraaie doelpunten van Noah en Ilse hielpen daarbij. Er zijn geen blessures gemeld en een luid applaus was zeker verdiend voor het hele team. Dank ook aan Robin die twee wedstrijden heeft meegespeeld. Dit team heeft met hulp van velen de Kerst gehaald en dat is echt een verdienste! Doorgaan zo en kijk in de komende periode of er meer jongens aan het handballen te krijgen zijn.

Heren 2 volgt in het spoor van 1 met fraaie overwinning op het hoger geklasseerde Artemis.

Een paar minuten voor tijd stond er nog een 18-21 op het scorebord, maar bij het eindsignaal 23-21. Een minuut voor tijd scoorde Lars vanuit de rechteropbouw de 23-21 en daarmee bleven de beide punten in Ede. Eerder scoorde Stijn twee keer. Dank aan de scheidsrechter, die de NHV scheidsrechter moest vervangen. Bert en Roy waren uitstekend op dreef in het doel. Heren twee inmiddels op plek vier van de ranglijst!

Dames junioren verloren zaterdag al met ruim verschil.