Opmerkelijke uitslagen 10 en 11 maart stemmen tot optimisme

Terwijl ik een korte vakantie genoot op Tenerife, ontving ik prettig stemmende uitslagen. Ik begin nu eens met ons damesteam dat zomaar de uitwedstrijd bij ESCA(2) won, een knappe prestatie van trainer/coach Marco Meijeringh, want ik meen dat wij thuis nog vlot werden weggespeeld en uiteindelijk met een punt verschil verloor. Goed, dat deze sportieve revanche er is.   De mannen reisden ver, naar Hengelo. Dat is een echte “angstgegner” hars is ten strengste verboden, de bal is vaak net wat groter dan normaal en ja dat gaat tussen de oortjes zitten. Dan is er maar een manier, net zo goed, snel en technisch spelen als je kan, echter schieten vanaf de achterlijn is dan geen optie meer. Gewoon schieten vanaf de beste positie en dat is cirkel en vanaf de beide opbouwposities en verder de tent achter dicht houden.

Dat hebben de mannen van Paul van Noesel goed begrepen met als resultaat een fraaie overwinning. Een dag later ging Jos Boers met een tweede team met nogal wat uitvallers wederom die richting uit en ook hier werden beide punten mee naar huis genomen. Alle spelers kwamen tot scoren, dus ook de regelmatig meespelende Stijn en Wouter (HJB), die jongens spelen tegenwoordig een dubbele competitie en doen het tot nu toe prima. Hulde dus voor de mannen en jongens.

Komend weekend dan speelt HS1 tegen Cometas en zij mogen zich niet weer laten verrassen en bijvoorbeeld gelijkspelen, nee, wij willen de volle winst! Heren-2 staat door de onverwachte winst ineens niet meer op de laatste plaats, eens kijken hoe lastig zij het ESCA kunnen maken die staan 9 punten hoger…

Bij de jeugd viel de verrassende winst op van de dames junioren A (16-18) een knappe uitslag. Nog niet zolang geleden maakten wij ons zorgen of wij het eind van de competitie wel konden halen en nu volgt de ene na de andere overwinning. 19 wedstrijden 16 punten! Respect voor trainers en coaches en de meiden zelf.

Net zo opvallend is de grote nederlaag van de meiden C, dat valt toch een tikkie tegen en de nederlaag van de D jeugd bij Havana best wel een leuk team om tegen te spelen.

Minstens zo belangrijk was de “vriendjes/dinnen training die E jeugd trainster Simone Bijsterbosch afgelopen dinsdag hield. Het enthousiasme was groot en de kans dat er nieuwe leden bijkomen aanwezig.  Een heel ander chapiter is de vorming van een jongens C team, daar moet echt nog een schep boven op. Wie wil hieraan meewerken?

Tot morgen bij de schoolhandbalfinales……