Moeizame start 2019, winst voor heren junioren B

Weekend 5 en 6 januari 2019

Op de eerste plaats wens ik jullie mede namens het hele MT team een sportief en gezond 2019. De eerste berichten over de wedstrijden van dit weekend druppelen binnen en die vallen nog niet echt mee.  Wellicht zit er nog een oliebolletje dwars?

Mannen tweede divisie: US-Reehorst 29-24

Kampioenskandidaat US deed goede zaken door onze Reehorst mannen met een nederlaag naar Ede terug te sturen. De wedstrijd ging lang gelijk op ( 18-18), maar tegen het einde van de wedstrijd waren de Amsterdamse Studenten schotvaardiger. US gaat voor de titel en Reehorst voor een plek in de middenmoot. Echter onze Jeff wordt na komend weekend aan de enkel geholpen, dat betekent dat hij a.s. zaterdagavond om 20.50  uur in ’t Riet tegen Hellas uit Den Haag voor het laatst dit seizoen is te bewonderen. Ik stel voor dat wij hem en zijn teamgenoten  met z’n allen aanmoedigen en meteen een dumpje omhoog, dat zijn behandeling succesvol mag verlopen.

Onze dames senioren moesten een kleine nederlaag incasseren tegen Loo. (18-16)

Zondag 6 januari 2019

Heren junioren wonnen in Hengelo met 18-26. Dat zijn mooie cijfers zo in het begin van het nieuwe jaar.  Onze boys staan vet bovenaan met 17 uit 9 gevolgd door Quintus en Minerva op pakweg 4-5  punten afstand. Er is wel verschil in het aantal gespeelde wedstrijden, dus scherp blijven is het devies! Volgens coach Jeff begonnen de b’tjes sterk in de verdediging in een redelijk gelijkopgaande wedstrijd. De tweede helft werd overtuigend gestart en in no-time stond er 10-20 op het scorebord. Collectieve overwinning met een uitblinkende Lars in de aanval.

Onze D jeugd speelde in een “herziene” teamindeling in Arnhem tegen DFS, maar de uitslag was desondanks toch fors met 27-10

De wedstrijd van de jongens C werd  gespeeld, ondanks te weinig spelers bij Reehorst. Gelukkig toonde tegenstander Quintus zich sportief en leende een paar spelers uit. De uitslag is verder niet van belang, onze C boys spelen alle komende wedstrijden op “friendly” basis en kunnen tevreden zijn over hun inzet.

Samenvatting HS2 Reehorst-Achilles-2

Tim Lumenta en Thomas Saarloos blinken uit tegen Achilles

24-24

Heren senioren 2 is driftig op zoek naar meer spelers, het “vastspelen” gaat zijn tol eisen. Zondag speelden 3 jongens van de HJB mee en daar was Lars goed op dreef. Tim stuurde het team waar nodig en Thomas was enorm op schot. Met een schotpercentage van circa 80 % win je normaal gesproken iedere wedstrijd, echter zijn teamgenoten morsten nogal wat kansen. Reehorst2 liep uit naar 7-1, maar de ruststand van 11-9 gaf al aan dat het verval te groot was. De tweede helft scoorden Tim (2) en Stijn (2) en leek er geen vuiltje aan de hand. Vlak voor tijd scoorden Hannes (2) 23-23, daarna 23-24 en uitblinker Thomas net voor tijd 24-24. Een adembenemende wedstrijd waarbij de vraag was: “hebben wij nou een punt gewonnen of verloren”?

Scores: Thomas Saarloos 12x, Hannes Windhaus 4x, Tim Lumenta 3x, Lars Neutel 3x, Stijn Grift 2x, Dennis Kreuninger 1xDames junioren verliezen dik van OBW!