HV Reehorst scoort op twee fronten

Woensdag 6 februari a.s. in Sporthal De Peppel
Schoolhandbal groep 7 en 8 van 13.00-17.00 met deelname van een gemengd HV Reehorst team!

Reehorst-CSV (tweede divisie) 24-17

De handballers beleefden een prima zaterdagavond. De Edenaren wonnen het duel met CSV vrij eenvoudig en eerder op de avond verlengde trainer/coach Sander Barents zijn contract en blijft dus tot medio 2020 aan de club verbonden. Dat is vooral goed nieuws voor het jongere deel van zijn selectie, die de kans krijgen zich te ontwikkelen tot spelers, die het nivo van de tweede divisie aan kunnen en voor junioren die thans bovenaan staan in hun competitie en al ervaring opdoen bij het reserveteam.

De wedstrijd zelf was niet heel goed, vooral in het begin werden er grote kansen gemist. Na een minuur of tien kwam er wat meer lijn in. Van de bovengenoemde jongeren scoorde eerste David Schalk de 3-2 en even later wist Stefan Meijwes, cirkelspeler Jos Boers te bereiken, die dat wel waardeerde 4-2. Laurens Bles is derde youngster die fraai 8-6 op het scorebord bracht. Na een ruststand van 11-8 werd het Daniel Lavermantijd, hij scoorde vier doelpunten achtereen (15-9) en daarmee tilde hij de wedstrijd naar een wat hoger level. De vierde jongeling bij Reehorst is Thomas Saarloos die na stevig doorzetten de 20-12 maakte en Reehorst freewheelde daarna eenvoudig naar de 24-17 overwinning.

Scores:

Daniel Laverman 7x, Tillmann Scheider 5x, Remco van Dijk en Robbert van Oel 3x, Jos Boers 2x, Laurens Bles, Mike vd Berg, Thomas Saarloos en David Schalk 1x,

Dames junioren winnen van Duiven-2 in een leuke en gelijkopgaande wedstrijd. Er komt wat meer lijn in het spel en meerder speelsters komen tot scoren. Goed gedaan ladies!

Dames senioren, beleefden een slechte avond en verloren kansloos van Huissen. Het missen van vier strafworpen en nog wat open kansen deed de score flink oplopen 13-26.

Zondag 3 februari ’19

Drie fraaie wedstrijden werden gespeeld plus een wedstrijd van de jongens C op basis van “friendly” instelling.

D jeugd van Reehorst en DFS D1, werd een reclame voor jeugdhandbal. De doelpunten vielen er links en rechts in, tenslotte won het net iets betere FDS met 16-17. Prima gespeeld, ik zou willen dat er iedere week zo gespeeld wordt door alle D teams.

De jongens C, met behulp van drie D dames (Noah, Djenaysa en Iris) hielden in het begin goed bij en er waren doelpunten van Iris (vanaf de cirkel) Duuk en later nog Noah en Djenaysa. Udi toonde zich een zeer sportieve tegenstander, speelde ook goed en maakte fraaie doelpunten. Bij Reehorst speelde Franck voor het eerst van zijn leven een wedstrijd. De uitslag van 13-36 was duidelijk. Volgende week spelen wij in Duiven.

Leuke wedstrijd van onze DJB dames, die voortdurend tegen een kleine achterstand aankeken, maar in het laatste kwartier maakten zij gebruik van een rode kaart bij OBW-2 en scoorden zij vier keer. Goed keeperswerk van Anne gezien en onze junioortjes hebben er hard voor gestreden. 11-7!

De uitsmijter van het weekend, was die van HS2 tegen Donar. Reehorst speelde aanvankelijk wat te gezapig, tegen een ouderwets spelende tegenstander. Dan weer een puntje achter dan weer gelijk en heel soms even voor. Het superjeugdige team van Reehorst-2, wist echter steeds in het spoor te blijven en vlak voor tijd ging dan eindelijk de vlam in de pan. Een twee minuten tijdstraf van Donar plus strafworp werd prima benut ( David). Daarna  nog wat meer tumult bij een stand van 22-22 in een versnelde aanval werd Stefan fors aangepakt in de hectiek werd ook Dennis weggestuurd met 2 minuten. In de laatste aanval kreeg Reehorst nog een 7 meter en David scoorde koel. 23-22 en grote opluchting bij de boys van het tweede!