HV Reehorst mannen kunnen opgaande lijn niet continueren

Reehorst-Cometas 24:31

Na de leuke en sportieve schoolhandbalfinales van donderdag, aansluitend weer mooie wedstrijden. Op zaterdagavond en dan kijk je dan naar Reehorst-1- Cometas, een ploeg uit Leeuwarden in degradatienood. Dat mag geen probleem zijn voor de in redelijke vorm zijnde mannen van trainer Paul van Noesel.  Echter de toeschouwers kwamen bedrogen uit, want op de eerste 10 minuten na (4-2) , namen de noorderlingen de wedstrijd brutaal over, maakten de kansen af en werden de Edenaren zelfs kansloos vernederd in eigen huis. Het lijntje van winnen of verliezen is dunner dan gedacht. Jammer want hierdoor is een klassering in het linkerrijtje onder druk komen te staan, tenzij Reehorst zich komend weekend in Amersfoort kan herstellen en net als vorige week vriend en vijand verrast.

Eerder op zaterdagavond verloren de dames junioren A met een punt verschil en won het damesteam keurig netjes van Broekland (2) Hierdoor staan de dames met 25 uit 20 op een fraaie vierde plek, het beste resultaat van de afgelopen jaren.

Zondag in de Reehorst

Het E team speelde tegen een heel jeugdig E/F team van DFS. Echter de wedstrijd verliep heel sportief en alle kids konden hun passeerbewegingen maken. Dat Reehorst volgens Arjan Lam wat minder speelde dan normaal, is helemaal geen probleem, meerdere spelers hebben afgelopen donderdag alles gegeven voor het schoolhandbalkampioenschap. Reehorst scoorde toch nog effe 21 doelpunten en tegenstand DFS een stuk of 8.

Het D1 team won met één punt verschil van Pacelli (d2).  Reehorst leek in de tweede helft uit te lopen, maar wij maakten de vele kansen niet goed af. Bij een lange keeper kun je beter laag of via de grond proberen te scoren. Dat soort dingen. De inzet in de verdediging was prima, ik heb een paar mooie bloks gezien. Na acht gespeelde wedstrijden heeft ons D team 8 punten. Prima zo!

Ik roep alle D kids en hun ouders op jongens/meisjes mee te nemen om mee te trainen. Later deze maand gaat de TC beslissen of wij met een jongens en meisjes C team kunnen spelen in de komende competitie. Help US!

De heren B jeugd en Zwolle maakten er een doelpuntrijke en zeer enthousiaste wedstrijd van. Op de tribune pik je ook wel eens wat op en zo worden beide Reehorst Speedy’s  Marijn en Stijn al vergeleken met Michael vd Berg in zijn jonge jaren. Nu ken ik Michael ook al sinds die jaren en ja het publiek ziet het goed, ik zie dezelfde kenmerken, hoog tempo, accelereren en dan nog de turbo erop, kortom goed gezien! Reehorst kwam even op achterstand, coach Jeff greep in in de verdediging en daarna was het verdedigingsspel oke en in de aanval veel variaties. Ik zag twee doelpunten van Robin één echter afgekeurd en fraaie doelpunten van Gerco.  Het middentrio met Ruben-Niels-Lars en stand in Mattu en een sterke Jesse vormen het hart van dit team en dat klopte gewoon goed. Als Reehorst volgende week in Ulft zo speelt is het niet kansloos!

De meisjes C kregen klop van een beter Pacelli, vooral de afstandsschoten waren ons duidelijk teveel. Heren 2 verloor van ESCA, sportieve wedstrijd Esca effectiever en beter op elkaar ingespeeld.