Heren Junioren B kampioen!

Zondag 17 maart 2019

Junioren B :Reehorst-Zwolle: 31-9

De score tegen middenmotor deed er niet heel veel toe, onze boys waren van meet af aan het sterkst. Stijn knalde al heel snel de 1-0 binnen en Lars liet zich meteen zien 3-0. Stijn vanaf de middenopbouw 4-1 en Mattu twee keer achtereen 6-2. Speedy Marijn 7-2 en Jesse 8-2. Intussen liet keeper Wouter zich van zijn beste kant zien en stopt een 7 meter. Sander vanuit de linkerhoek 10-2, daarna Marijn, Gerco en Mattu. Na rust (15-3) knalde Ruben erop los een supersnelle aanval van Lars en opnieuw Marijn 20-6.  Wouter redde met beide voeten vooruit en de score werd verder opgejaagd door Stijn,Lars,Ruben,Stijn,Lars,Mattu 2x met een geweldige assist van Ruben en het slot kwam met Gerco en Ruben. Seppe speelde een prima wedstrijd het klopte vandaag allemaal. De boys speelde dan weer heel snel, dan weer wat in de organisatie, waarbij de bal zo snel ging dat het voor Zwolle niet te verdedigen viel. Links en rechthanders wisselen elkaar af en op de cirkel komt altijd wel iemand vrij. Kortom het kampioenschap is verdiend met dank aan Stefan Meijwes die veel trainingstaken van Jeff overnam na zijn operatie en Jeff de Quay die deze jongens de afgelopen twee jaar veel heeft bijgeleerd. Dat geldt zeker ook voor herentrainer Sander Barents, die een aantal jongens zoals Stijn,Lars,Mattu en soms Ruben aanmoedigde vooral extra uren te maken bij HS1 en 2.

Volgend seizoen komen er nieuwe uitdagingen op deze jongens af, gaat de TC nadenken hoe verder met de trainingen en met name ook op welke uren en kunnen deze jongens zich verder ontwikkelen tot goede handballers. Wat is er nu  mooier als wij over een of twee jaar deze gasten terugzien in de tweede divisie in onze nieuwe eigen sporthal?

De officiële huldiging vindt plaats op zaterdagavond 6 april voor aanvang van de laatste wedstrijd van heren 1 tegen WHC/Hercules dus pakweg 20.45 uur in sporthal ’t Riet.

******

De jongens C speelden met behulp van Iris, Djenaysa en Noah een aardige partij tegen Minerva, dat wel een stuk sterker was. Volgende week zondag de laatste wedstrijd.

Heren tweede divisie:

Tonegido-Reehorst: 23-27

Door het verlies op zaterdagavond van de tweede onderste teams in de tweede divisie, konden de Edenaren zonder stress aan de wedstrijd in het Noorden van Noord-Holland beginnen. Reehorst schakelde een belangrijke afstandschutter uit,  Stefan Meijwes pakte dat klusje prima op en een veel scorende Daniel Laverman voor rust en na de thee Robbert van Oel en Jos Boers maakten het verschil. Reehorst staat op een uitstekende 6e plaats en het lijkt erop dat Eemland uit Amersfoort kampioen gaat worden. Trainer coach Sander Barents toonde zich tevreden over het spel en was ook zeer verheugd met het kampioenschap van de junioren van Reehorst.

Dames senioren van Reehorst wonnen zaterdagavond met 24-17 de tweede achtereenvolgende overwinning van trainer/coach Marco Meijeringh.

Heren twee krijgt zeer vermoedelijk twee punten vanwege het niet opkomen van ESCA. Heel jammer meldt coach Martijn, want Reehorst zou op oorlogssterkte aantreden.