Handballers Reehorst zetten zegereeks voort

NHC (2)-HV Reehorst: 20-29

De mannen van trainer/coach Sander Barents traden in Nieuwegein aan in de wetenschap dat een overwinning op het laag geklasseerde tweede team van NHC de vierde in de reeks zou worden, toch een unicum in de historie van HV Reehorst. Daar zag het in het begin zeker niet naar uit, want het eerste kwartier deden de Edenaren nauwelijks mee en stond er een 7-4 achterstand op het scorebord. Als de reserves van NHC nog wat attenter waren geweest hadden zij wellicht een flink gat kunnen slaan, nu lieten zij Reehorst terug in het spel komen. In een paar minuten tijd scoorden Jos Boers en Jeff de Quay fraai en een 7 meter van Daniel Laverman betekende de gelijkmaker.  Op het moment dat de jeugdige Stefan Meijwes, Reehorst voor het eerst op voorsprong zette haperde het spel van NHC nadrukkelijk. Bert Willemsen stopte voor Reehorst een strafworp, waarna Meijwes voor de tweede keer doeltreffend was en zijn ploeg opgelucht de rust in kon met een 8-11 voorsprong. De tweede helft bracht zeker in het begin meer leven in de brouwerij, zo knalde Reehorst drie keer op de keeper, maar pas bij deze derde keer schoot Thomas Saarloos raak. Daarna waren er fraaie aanvallen van Reehorst met o.m. een schitterende break-out van Mike vd Berg en vanuit de beide hoeken dezelfde vd Berg en Remco van Dijk (12-18). Reehorst liep eenvoudig verder weg door uitstekend verdedigend werk, waarbij het duo Stefan Meijwes en Jeff de Quay de hoofdrol opeisten. Robbert van Oel, pas laat op dreef deze wedstrijd, mocht het laatste doelpunt maken. A.s. zaterdag spelen de mannen in sporthal ’t Riet om 20.45 uur tegen UGHV uit Ulft, een altijd lastige tegenstander en de Edenaren doen er goed aanzienlijk beter van start te gaan, anders kan het wel eens einde zegereeks worden. Dat is geheel onnodig, want buiten de top drie van de tweede divisie kan dit team gewoon veel wedstrijden winnen, dat blijkt uit de laatste vier duels.

Scores: Jef de Quay 6x, Jos Boers en Daniel Laverman 4x, Mike vd Berg, Remco van Dijk, Robbert van Oel en Tillmann Scheider 3x, Stefan Meijwes 2x en Thomas Saarloos 1x.

Overige wedstrijden:

Dames senioren verloren opnieuw en wel met 27-18 bij Angeren. Onze dames staan nog steeds puntloos onderaan, wellicht tijd om komende zaterdag uit een ander vaatje te tappen?

De E jeugd speelde tegen Huissen en zij waren gewoon veel sterker. Niks erg want wij zijn een team met veel nieuwe kids en dat kost gewoon tijd.

De D jeugd meldt dat zij in Duiven heel goed gespeeld hebben. Er waren hele mooie en snelle aanvallen bij. Duiven was wel sterker en won dan ook.

De Heren B jeugd speelde in Duiven en speelde met 17-17 gelijk, een mooie uitslag en onze HJB, virtueel nog steeds aan kop. Echter onze boys stonden in de eerste helft wel 7 doelpunten voor.

Heren 2 speelden in Ulft een sensationele wedstrijd. Een paar seconden voor tijd maakte Hannes het winnende doelpunt, echter er waren nog drie seconden te spelen en het werd alsnog gelijk, 26-26