Handballers Reehorst vermaken publiek met vijfde overwinning achtereen

HV Reehorst-UGHV: 38-31

Beide teams hadden er veel zin in, van meet af aan denderden zij door de hal in een hoog tempo en veel doelpogingen. UGHV beet meteen van zich en schoot zeker in de begin fase met scherp. Keeper Bert Willemsen van Reehorst werd binnen 10 minuten al negen keer gepasseerd.  Na een snoeiharde overtreding van UGHV op Daniel Laverman en de daaropvolgend twee-minuten straf, wist Reehorst de opgelopen achterstand snel in te lopen, waarbij het aanvalstrio Robbert van Oel, Tillmann Scheider en Jeff de Quay voortreffelijk aanvallend spel lieten zien. De hoekaanvallers werden prima vrijgespeeld en de afronding was in die fase van de eerste helft subliem. Laverman, David Schalk en Remco van Dijk, het maakte niet uit, want doelpunten vlogen erin als rijpe appels. De ruststand met 19-16 was een voorbode voor een uitstekende tweede helft.  In eerste instantie kwam UGHV heel sterk terug tot 22-21 en het was de jonge Thomas Saarloos die na een fraaie aanval sterk afrondde vanaf de cirkel, meteen daarna gevolgd door een reeks van doelpunten van o.m. Mike vd Berg en Stefan Meijwes, die vooral veel verdedigend werk op zich moest nemen. Sterkhouder en beste man van Reehorst, Jeff de Quay, werd zwaar aangepakt maar met zijn kenmerkende technisch gave acties liet hij zien dat handbal meer is dan beuken uitdelen en stelde zijn ploeg in staat verder te exelleren. Daniel Laverman en Jos Boers, die opvallend goed door Stefan Meijwes werd aangespeeld bepaalden de hoge uitslag van deze intensieve handbalavond. A.s. zaterdag om 20.15 uur komt het hooggenoteerde Tonegido uit het Noordhollandse Hyppolitushoef op bezoek en deze wedstrijd is bepalend op de Edenaren naar boven kunnen kijken of in de middenmoot gaan opereren.

Scores: Jeff de Quay 8x, Daniel Laverman 7x,Robbert van Oel 6x,Remco van Dijk 5x, Jos Boers 4x, Tilmann Scheider 3x, Mike vd Berg 2x, Stefan Meijwes, Thomas Saarloos en David Schalk 1x

De technische commissie van HV Reehorst gaat komende weken actie voeren en gaat oud-leden benaderen, om de handbalsport weer op te pakken. Vanaf deze week kunnen zij dus een telefoontje verwachten, danwel op andere wijze via social media.  Het bestuur van HV Reehorst wil grotere betrokkenheid van mannen en vrouwen, die in het verleden hebben gehandbald en ook het draagvlak vergroten.

Overige wedstrijden:

Zaterdagavond speelden de dames senioren en junioren A van Reehorst tegen UGHV. Beide teams verloren eigenlijk onnodig met twee punten verschil. Beide teams maken simpelweg teveel individuele fouten, schieten te zwak de ballen richting doel, kortom er moet nog heel wat water door de Rijn wil deze situatie verbeteren.  Uitzondering bij beide wedstrijden, was het keeperswerk, dat zag er prima uit.

Zondag in ’t Riet

De E jeugd scoorde 11 doelpunten tegen de boys van DFS. Zij maakten er 22 en toch voelde dit best wel goed. Gewoon doorgaan met trainen, vriendjes en vriendinnetjes meevragen en een aantal van jullie team gaat meedoen met het schoolhandbaltoernooi een hele mooie handbalervaring.

De C jongens speelden in nieuwe kleding van de firma Brink  uit Wekerom. Dit team verkeert in zwaar weer en werden vandaag uitstekend geholpen door Marijn en Gerco. Bedankt mannen en de uitslag van 19-29 was verder wel oke. Ook hier goed keeperswerk van Ronan en ik zag Rivano en Jochem tot scoren komen. Jammer dat Duuk is gestopt, wij zullen hem zeker missen en hij blijft welkom!

De HJB boys wonnen ruim van Reflex. Blijft lastig met een onevenwichtige competitie, wat dat betreft hetzelfde als bij onze jongens C, maar dan omgekeerd.

De DJB verloren kansloos van UGHV en ook hier is het probleem scoren van doelpunten.

De HS2  werden afgebeld door de coach van UDI-2. Een goede les, want coaches kunnen simpelweg niet afbellen, ook niet als je te weinig man hebt. Dat kan alleen via het bestuur en/of wedstrijdsekretariaat. De sporthaltijd werd vervolgens door HS2 en HJB opgevuld met een kort onderling partijtje, prima geregeld. Het NHV maakt binnenkort wel bekend hoe het met de uitslag gaat worden, echter UDI krijgt mogelijk een boete van euro 200,= en dat is heel veel geld. Vandaar ik oproep aan al onze coaches om zaken goed te regelen en niet op het laatste moment af te bellen. Je kunt beter wel afreizen en vragen of de tegenstander een mannetje kan uitlenen. Dat voorkomt deze boetes.

A.s. zaterdagavond 20.15 uur speelt heren 1 de “topper” tegen nummer drie Tonegido uit Noord Holland. Reehorst staat verrassend op plek vier het verschil is drie punten. Allemaal komen naar sporthal ’t Riet?