Handballers Reehorst starten met nederlaag tegen US uit Amsterdam

Zaterdagavond sporthal ’t Riet
Dames junioren A hadden deze week pech dat zij niet volledig konden trainen in verband met een oefenwedstrijd van de dames senioren.  Donderdag 4 oktober as. wordt de competitiewedstrijd van de dames recreanten gespeeld en dus weer pech, echter hieraan kunnen wij niks veranderen. Daniel heeft aangeboden de DJA te trainen binnen de DJB tijd en gaat overleggen met Tillmann. Zaterdagavond speelden jullie een fijne wedstrijd tegen OBW (2) keurig gedaan.Winst met 15-10!

Dames senioren speelden de eerste 10-15 minuten prima met ondermeer vier doelpunten van Demi, maar daarna liep de ballen langzaam maar zeker leeg. Aan de scheidsrechter lag het niet want de vier toegekende strafworpen werden gemist en dus ligt het probleem bij de speelsters zelf. Zeer matig schieten op het doel is een van de oorzaken en een gebrek aan wisselspeelsters is zeker een punt. Verlies met 15-18 dus totaal onnodig.

Heren-1-US Amsterdam
De Edenaren en de studenten uit Amsterdam openden de wedstrijd met vermakelijk handbal, dit seizoen in sporthal ’t Riet. Reehorsttrainer Sander Barents koos voor de vertrouwde opstelling met Robbert van Oel en Jeff de Quay als aanjagers.  Doelpunten van Robbert van Oel en Michael vd Berg, waaronder eentje, die in de buitencategorie mag vallen deden het publiek goed. Na een kwartier zakte Reehorst wat in en daarmee kwamen ook de problemen, waarmee dit team kampt naar voren. Het vertrek van drie selectiespelers afgelopen zomer, kon niet worden goedgemaakt, dus zodra de ervaren mannen worden gewisseld, is er minder druk op de verdediging van de tegenstander en daarmee worden zij kwetsbaar. Ruststand 9-14.  In de tweede helft vocht Reehorst zich terug in de wedstrijd, met name Daniel Laverman scoorde drie keer in korte tijd en het fraaie doelpunt van Thomas Saarloos, die met een bekeken lobje de keeper van US passeerde, deed nog even de hoop op een resultaat toenemen. Echter een paar persoonlijke foutjes werden genadeloos afgestraft en de eindstand van deze zeer sportieve ontmoeting was dan terecht. US was gewoon in de breedte wat beter en effectiever. (21-26)


Zondag in Ede
De HJB boys hadden er veel zin in en vlogen uit de startblokken. Tegenstander Olympia uit Hengelo kon het van meet af aan niet bijhouden. Soms ging het hoge tempo gepaard met slordigheden, zoals coach Jeff terecht opmerkte. De ruime uitslag van 24-9 was mede door  goed keeperswerk  van Wouter. Wie wordt er ooit nog eens vaste keeper?

De jongens C speelden met drie nieuwe spelers, anders was de competitie een niet te nemen horde geworden. Astrid en Roy op de bank en gelukkig was Rivano ook weer van de partij. Mooi dat wij toch met de competitie begonnen zijn. Van de spelers wordt dit seizoen veel geeist, want bijna alle tegenstanders zijn soms veel sterker. Dat vereist mentale weerbaarheid en dat wens ik jullie toe! ( uitslag 10-28)

De D jeugd speelden een aantrekkelijk spelletje. Veel acties, goed samenspel en mooie doelpunten wisselden elkaar in hoog temp af. Prima team, instelling en heel leuk om naar de kijken! (16-8)

Dames Junioren B winnen met 10-9 van Groessen/Loo combi. Het zag er lange tijd niet naar uit dat de punten in Ede zouden blijven, pas in de laatste paar minuten sloeg de vlam in de pan en dankzij  uitstekend keeperswerk werd er nipt gewonnen. Goed gedaan meiden!

Heren 2 verliest met 18-16 bij Achilles.