Handballers Reehorst pakken runner-up Tonegido 30-20

Halverwege de tweede helft passt Jeff de Quay de bal hoog boven de cirkel, Robbert van Oel springt precies op de tijd in de cirkel en knalt de bal hard achter een verbouwereerde Tonegido keeper. Een kenmerkend staaltje van techniek, elkaar aanvoelen en zelfvertrouwen wat dit team o.l.v. coach Sander Barents op dit moment laat zien.  In tegenstelling tot de vorige weken startte de Edese nummer vier  van de tweede divisie al overtuigend door scores van Daniel Laverman en van Oel, waarbij Tonegido, dat er twee reisuren op had zitten, er wel voor zorgde in de buurt van Reehorst te blijven met een ruststand van 14-12.  Direct na rust kwamen de Edenaren in de problemen veelal met lage schoten (17-16), maar na twee doelpunten van de opnieuw uitblinkende Tillmann Scheider en het hierboven beschreven doelpunt van van Oel (25-19)  gaf Tonegido het eigenlijk een beetje op, zij kwamen nier meer door de defensie van Reehorst en kwam het wel tot een doelgericht schot dan stond keeper Gerard Haalboom paraat. De jacht naar dertig doelpunt stopte dan ook in de laatste minuut door doelpunten van de beide linkshandige spelers van Reehorst, Jeff de Quay en David Schalk.   A.s. zaterdagavond om 20.50 spelen de mannen tegen Hastu, dat tweede staat en mogelijk vandaag de koppositie in gaat nemen als het zelf van US uit Amsterdam wint.

Scores: Jeff de Quay 7x, Daniel Laverman en Robbert van Oel 5x, Michael vd Berg, Jos Boers en Tillmann Scheider 3x, Remco van Dijk 2x en David Schalk en Stefan Meijwes 1x

Dames senioren winnen hun eerste wedstrijd uit bij Minerva met 15-20. De voorbereiding op deze wedstrijd afgelopen donderdag vond plaats in samenwerking met de heren recreanten, ik vermoed dat deze bron van inspiratie doorslaggevend is geweest. Nu doorpakken dames!

Zondag 2 december

Heren-2 pakte beide punten bij ESCA, volgens invalcoach Jos waren er nog wat mensen brak, vanwege de viering van de overwinning van heren 1 een paar uur daarvoor.  Esca bakte er weinig van, vandaar Reehorst toch nog ruim won in Arnhem. Reehorst-2 staan in de middenmoot, maar wil deze groep voor januari uitgebreid zien in verband met het vastspelen bij heren 1 van een aantal mannen.

De heren B jeugd won in Zwolle en staat daardoor alleen aan kop. Komende zondagmiddag spelen zij tegen de nummer twee Minerva, kan een leuke wedstrijd worden.

De jongens C wisten eerst niet of de wedstrijd wel door kon gaan, maar gelukkig is de wedstrijd toch gespeeld. Blijft lastig met te weinig jongens. Hulde voor het doorzettingsvermogen van de begeleiding.