Handballers Reehorst pakken eerste punten tegen Eemland

De Edese handballers speelden voor het eerst in de vd Knaap ( Topsportcentrum) hal,  Het strikte verbod op klevende middelen speelden beide teams ernstig parten, Reehorst ging daar het beste mee om en won verdiend met 20-18.

Yourlease Eemland, zo luidt de volledige naam van de Amersfoorters en juist zij hadden zich heel veel voorgesteld van dit seizoen. De Edese handballers verkeren meer in de overlevingsmodus, maar daar was in het begin van de wedstrijd weinig van te merken. Reehorst combineerde er lustig op los, vooral combinaties met linker en rechteropbouw, waarbij cirkelspeler Jos Boers altijd aanspeelbaar was en een actieve rol van middenopbouwer Tillmann Scheider. De Wageningse student uit Berlijn liet de bal goed rond gaan in het juiste wat trage tempo, balcontrole zonder hars is nu eenmaal lastig. Robbert van Oel blonk uit met goede schoten en Reehorst bouwde eigenlijk heel gemakkelijk de voorsprong uit naar 10-4, een ongekende luxe dit seizoen. Vlak voor het rustsignaal waren het Michael vd Berg en Jos Boers die de ruststand op 11-6 bepaalden.

De tweede helft leek een copie van de eerste te worden, zorgvuldige opbouw en de weinige echt goede kansen zien te benutten. Daniel Laverman, voor rust vooral ruzie met de bal en in de tweede ineens weer zichtbaar met twee doelpunten snel achter elkaar en een fraaie treffer van David Schalk. De jeugdige Edenaar is op de weg terug na een forse blessure eind vorig seizoen, maar traint en speelt met veel plezier. De aanval van Reehorst vertoonde mankementen en dat gaf Eemland gelegenheid terug te komen in de wedstrijd 18-17.  Op dat moment beschikt Reehorst nog over extra klasse met linkshander Jeff de Quay, die met drie fraaie treffers de wedstrijd naar Edese richting deed kantelen.

Scores: Jeff de Quay 6x, Robbert van Oel 4x, Jos Boers 3x, Micheal vd Berg, Daniel Laverman en Tillmann Scheider 2x en David Schalk 1x

Zondag in de vd Knaaphal:

Onze E jeugd heeft het heel lastig. De tegenstanders zijn wel heel sterk, zoals het jongens team van Brummen. De wedstrijd was wel heel sportief.

De D jeugd verloor van Udi, maar deze wedstrijd was zeker de moeite waard. Er werd goed samengespeeld en er vielen mooie doelpunten.

Dames junioren B mochten de hun keepster dankbaar zijn, zij hield er heel veel ballen uit. Pas laat in de wedstrijd kwam er wat meer felheid in, daar kun je beter meteen mee beginnen. De 7-10 nederlaag geeft aan dat scoren heel lastig is. Daar is wel iets aan te doen, want niet alle oefenstof kan in de beschikbare trainingstijd worden gedoseerd. Beetje krachtwerk?