Handballers Reehorst overtuigend naar winst

HV Reehorst- Buro Hollema-Unitas 37-27

De Edese handballers hebben de slechte wedstrijd vorige week tegen degradatiekandidaat Artemis prima verwerkt.  Ondanks de afwezigheid deze week van trainer/coach Paul van Noesel,  geveld door een zware griep, was het voor zijn selectie duidelijk  dat er zaterdagavond gewonnen moest worden, wilden zij zelf geen kandidaat voor deze positie worden. Beide teams vlogen er vol tegenaan en de scores stapelden zich razendsnel op. Max Voermans en Jeff de Quay namen het voortouw, scoorden van meet af aan en zij werden uitstekend geholpen door hun teamgenoten, die meegingen in hun passie en scoringsdrift. Fraaie lobjes (de Quay) en prima aanvalssituaties uit de hoek (Daniel Laverman) en uitstekend keeperswerk van Bert Willemsen, die later nog een hoofdrol zou spelen, kortom de Edese handballiefhebbers keken hun ogen uit.  Zelfs Robbert van Oel, die het dit seizoen heel moeilijk heeft, ging even mee in de euforie door twee fraaie treffers na dito schijn en passeerbeweging. De laatste drie minuten van de eerste helft was het junioor Thomas Saarloos en natuurlijk de Quay die de stand van 13-13 naar 16-13 tilden.

Direct na rust sloeg Reehorst toe door Voermans, de Quay en Tillmann Scheider , die een nuttige wedstrijd speelde. Unitas stortte in, probeerde nog met man to man het wedstrijdverloop te wijzigen, maar de Edenaren wisten dat handig te omzeilen. Stefan Meijwes, Jos Boers en Daniel Laverman doken de ontstane ruimten in. Keeper Bert Willemsen scoorde uit “empty goal” twee keer achtereen en dat is hem nog nooit overkomen.  Thomas Saarloos speelde een uitstekende wedstrijd, en scoorde drie keer achtereen, zo hard hij kon, de keeper van Unitas hoorde de bal alleen maar suizen. Remco van Dijk mocht treffer 37 maken en daarmee sloot Reehorst sterk af.  Door dit resultaat passeerden mannen van coach Paul van Noesel deze ploeg op de ranglijst. Reehorst lijkt zich met nog 6 wedstrijden te gaan een veilige positie te hebben verworven en kan met een goed gevoel  uitkijken naar het slot van de competitie. Pas op 18 februari is de volgende wedstrijd uit bij Houten. De eerst volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 3 maart tegen het Haagse Hellas.

Scores: Jeff de Quay 7x, Max Voermans 5x, Robbert van Oel en Thomas Saarloos 4x, Jos Boers, Daniel Laverman en Tillmann Scheider 3x, Remco van Dijk, Stefan Meijwes en keeper bert Willemsen 2x, Mike vd Berg en Jeroen Schoonewille 1x

Dames senioren verloren ruim na een zwakke periode in de eerste helft. Die kwamen zij niet meer teboven. Positief dat Marit weer kon spelen. Een weekje rust en dan vol ertegen aan voor de rest van het seizoen.

Zondag in De Reehorst:

De D jeugd won met een flink verschil van een goed samenspelend Havana. Op dat punt kunnen wij nog veel verbeteren, want handbal is een teamsport. Leuke wedstrijd flink wat doelpunten en verzet vooral veel werk op de training.

De E jeugd en Udi speelden een heerlijke partij handbal. Ik heb hele fraaie schijnbewegingen gezien vervolgens passeren en daarna de doelpunten. De keepers waren ook op dreef, kortom het was genieten bij deze mooie pot handbal.

De meisjes C wonnen van Udi, een wedstrijd die eerst niet en toen wel doorging. Onze meiden waren net wat sterker en de bescheiden overwinning was verdiend.

De heren B jeugd tegen DFS ( voorheen Swift) uit Arnhem, dat zou echt een mooie wedstrijd kunnen worden. Reehorst begon sterk, systemen werden goed uitgevoerd en er volgde mooie doelpunten. Fysiek was DFS soms wat sterker. Keeper Sander was goed op dreef en hield veel ballen tegen. De tweede helft was wat minder, maar de punten bleven royaal in Ede en onze boys staan nog steeds op een mooie tweede plek.

Heren-2 was deze week Jantje lacht en Jantje huilt. Afgelopen dinsdag knalden de onzen de ballen er links en rechts 42 stuks, dat was teveel voor Duiven die er 32 maakten. Hoe anders was het zondag. In een gelijkopgaande wedstrijd, leek Heren-2 de overwinning op te eisen, vlak voor tijd een 7 meter en dat zou twee punten voor betekenen. De bal ging er net niet in en daarna deden wij alles fout, zodat UGHV vlak voor tijd met een punt verschil de punten pakte.  De teleurstelling was groot, de stemming onder nul, maar je kunt hier ook lessen uit leren, hoe ga je om met de laatste twee minuten van de wedstrijd.

Dames junioren A wonnen verrassend van Duiven in een spannende wedstrijd. Keurig gedaan meiden!