Handballers Reehorst kansloos tegen Berdos

18-33

Trainer/coach van Reehorst, Paul van Noesel, had één ding voor ogen: de wedstrijd tegen koploper Berdos moest eigenlijk “de beste wedstrijd” van het seizoen worden. De werkelijkheid was echter anders, de Edenaren verloren in een onthutsend zwakke partij. Al eerder liep Reehorst in deze competitie een forse achterstand, om daarna soms miraculeus terug te komen, maar deze keer was er geen ontkomen aan.

Jeff de Quay kwam in de beginfase twee keer alleen voor de keeper, maar deze pakte de ballen alsof het eitjes waren en de toon was meteen gezet.  Reehorst probeerde met een offensieve dekking de tegenstander te ontregelen, maar daardoor ontstonden vooral aan de cirkel talrijke kansen voor Berdos.  De Edenaren kregen ook wel kansen, maar het spel was erg onrustig, ballen werden niet goed aangespeeld en de kansen die er waren, zelfs tegen de keeper aangeschoten.

Na een ruststand van 8-12, liep Berdos uit Bergen aan Zee eigenlijk eenvoudig uit naar een 18-33 overwinning. Positieve uitzondering waren de jongelingen Stefan Meijwes en Max Voermans en good old Remco van Dijk.  De Edenaren doen er goed aan vooral te kijken naar de ploegen onderaan de ranglijst zoals CSV, dat a.s. zaterdag in De Reehorst op bezoek komt, want die wedstrijden gaan bepalen of de Edenaren zich kunnen handhaven in de tweede divisie. Het verschil is slechts twee punten. Derhalve alle hens aan dek voor de Edese handbalclub.

Scores: Stefan Meijwes 6x, Remco van Dijk 5x, Sytse Kamminga 2x, 5 spelers scoorden 1x.

Overige teams:

Heren-2 won in een gelijkopgaande wedstrijd van UDI uit Arnhem. Leuke wedstrijd, ook hier een gelijke stand met de rust (8-8)  en ook hier slecht afronden van kansen. De tweede helft werd er nog een kleine achterstand genoteerd, maar de laatste 8 minuten was Reehorst de betere partij, mede door goed keeperswerk van Tim en Roy. Het fraaie doelpunt van Dennis en zeker ook van Laurens die in zijn schot de balrichting kon aanpassen, waardoor de bal fijn in de linkerhoek eindigde. De doelpunten van Chris vind ik altijd mooi, wel de schoten wat meer afwisselen hoog en laag. Eindstand 25-21.

Dames senioren- Kwiek (3) 16-13

Het damesteam van HV Reehorst heeft dringend behoefte aan uitbreiding van haar selectie, want nu moet coach Marco Meijeringh een van de twee keepsters laten spelen.  Marit ten Holder geblesseerd aan de kant en nog wat afwezigen bepalen de mogelijkheden van Reehorst. De eerste helft was heel matig, weinig doelpunten, echter de tweede helft liep het beter. Lotte Nihof en studente Kaylee Springer, sterk aan de cirkel, wisten met hun acties en doelpunten de achterstand om te buigen, zodoende won Reehorst van het optisch betere Kwiek en dat is nu toch mooi meegenomen.

De D jeugd won tamelijk ruim, toch was de wedstrijd heel levendig en dat geldt ook voor tegenstander Angeren. Het werd een sportieve wedstrijd, alle kids kwamen aan bod en iedereen had er wel schik in. Doorgaan zo!!

De meisjes C tegen Angeren, vond ik kwa wedstrijd het beste wat ik zondag heb gezien. De meiden van Daniel kwamen uitstekend uit de startblokken, er werd prima ingestart en er waren fraaie doelpunten te bewonderen. Vorig seizoen was er geen keepster te vinden voor dit team, maar er staat nu een dame die er vol voor gaat. En ja al je met nog 5 minuten te spelen, drie doelpunten voor staat en ook nog een “man” meer in het veld, tja…. Dan heeft de trainer ook weer wat te trainen…..

Puike wedstrijd!

Outside Ede: Heren B jeugd wint in Zwolle!

De heren B jeugd kijken terug op een rustige wedstrijd in Zwolle (17-26 winst) en ik weet zeker dat ons supporters- legioen zich warmlopen voor de topper a.s. zondag tegen halfdrie, de wedstrijd tegen UGHV.  De uitwedstrijd ging verloren, dus er is iets om goed te maken.  Stijn doet gelukkig ook weer mee, na zijn gebroken sleutelbeen en dat betekent volle bak!  Ik zie de tribunes al uiterkocht raken…….

De dames junioren melden een leuke wedstrijd wel verloren maar met opgeheven hoofden en dat is ook prima.

De E jeugd speelden een leuke wedstrijd, scoorden meer dan de tegenstander, waardoor alle spelers ook steeds op een andere plaats konden spelen en daar wordt je alleen maar beter van. Jammer dat Sven zijn pols heeft gebroken, overigens niet met handbal, beterschap en snel weer erbij!