Handballers E & O (2) terechte kampioen

HV Reehorst- E & O:  18-22

Zaterdagavond handbalavond in Ede het kan nog steeds met in eerste instantie een fraaie overwinning voor het damesteam tegen Holten als warming up, waarna het talrijke publiek in een vrijwel uitverkochte Sporthal De Reehorst zich kon opmaken voor de kraker tegen E & O uit Emmen dan kampioen kon worden.

Het eerste kwart van de wedstrijd bleven de Edenaren de tegenstander prima volgen (4-4) met doelpunten van Jos Boers, Daniel Laverman en Mike vd Berg, echter bij een uiterste poging een break out tegen te houden kreeg vd Berg de rode kaart en dat was een forse streep door de rekening. De Emmenaren bleven een licht overwicht houden tot de rust bij 7-11

Direct na rust kende Reehorst een opleving toen Robbert van Oel twee keer fraai scoorde gevolgd door een treffer van Daniel Laverman en Jos Boers en het stond ineens 13-13.  De spanning in de wedstrijd sloeg over op het publiek dat met trommel en toeters de mannen aanmoedigden, maar het waren de Edenaren die vijf minuten lang de kluts helemaal kwijt raakten en ineens grossierden in domme aanvallende fouten, waardoor de tegenstander zomaar naar een 14-19 achterstand kon uitlopen. De fraaie doelpunten van van Oel en linkshander David Schalk kwamen te laat om de wedstrijd spannend te laten eindigen.

Na de wedstrijd barstte het feest los en het werd nog zeer laat in de kantine De Spil dat één van zijn topdagen mocht beleven.  De reserves van E & O (eredivisie)  promoveren terecht naar de eerste divisie, zij beschikken over de beste selectie van de tweede divisie. Voor Reehorst dat op de zesde plaats is geëindigd betekent dit zoeken naar een nieuwe trainer/coach, een nieuwe sporthal ivm sluiten van Sporthal De Reehorst, kortom er liggen uitdagingen voor bestuur en spelersgroep, echter één ding is zeker, de spelersgroep olv trainer/coach Paul van Noesel kunnen terugzien op een uitstekend seizoen, met de bijbehorende toppers en ook af en toe een miskleun.

Dames senioren speelden een aantrekkelijke wedstrijd, toen al gadegeslagen door veel publiek. In het begin konden de Holtense de score nog wel bijhouden, maar vooral in de tweede helft was Reehorst de bovenliggende partij.  Basis van de overwinning, lag vooral bij de keepers van Reehorst, die hielden aanzienlijk meer ballen tegen. (20-14) Reehorst eindigt deze competitie op doelsaldo als vijfde, een prima resultaat.

Zondag ( laatste wedstrijden in De Reehorst)

Ons D team behaalde een eenvoudige en ruime zege op tegenstander Huissen. Er werd goed samengespeeld en het keeperswerk was ook prima. De scores werden goed verdeeld, de kanonskogels van Bo spreken wel tot de verbeelding. Reehorst speelt sinds januari in deze poule en vergaarde 12 punten uit 10 wedstrijden, en dat was precies de bedoeling, toen wij het NHV vroegen om in een lagere competitie uit te willen komen.

Meisjes C gingen  onderuit tegen Angeren 2, zij zijn gewoon een stuk verder!

Heren-2 en Huissen-2 zouden beginnen, helaas geen aangewezen scheidsrechter. Na lang overleg en ge-bel was Maurice van Montfort bereid deze zware klus tot een goed eind te brengen. De eerste helft was zeker pittig, Huissen-2 vooral gevaarlijk met de break-out. Ik zag Lars scoren, maar Martijn twee 7 meters missen, een deuk in zijn imago! Kort na rust knalde David frontaal tegen zijn tegenstander, die licht terugduwde. David kwam op zijn knie terecht en dat zag er meteen al niet goed uit. De wedstrijd werd stilgelegd, de ambulance plus dokter kwam langs en gelukkig kon David op twee benen de hal verlaten en moest zich melden bij de huisartsenpraktijk. Dat gebeurde onder luid applaus van het door Huissen meegenomen publiek en spelers, want David is natuurlijk wel populair bij de eigen fans. Huissen dus verdiend kampioen, David beterschap gewenst en hopen dat het meevalt! Heren 2 eindigt op een achtste plek, hartstikke goed, want tweede teams hebben het altijd moeilijker dan eerste teams. Dank voor de HJB, Lars, Stijn en Wouter, die dit team door de laatste competitiewedstrijden hebben gesleurd!